10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechPNL îi cere lui Ciorbea să atace la CCR ordonanța prin care...

PNL îi cere lui Ciorbea să atace la CCR ordonanța prin care se reconstituie consilii locale dizolvate

Ioan Bălan, vicepreședintele PNL, a anunțat, vineri, la Suceava, că liberalii îi cer Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţa Guvernului prin care se reconstituie consilii locale dizolvate prin deciziile instanţelor, arătând că prin această OUG “prefectul e transformat în şeic local“, informează Mediafax.

“Prin această ordonanţă prefectul este transformat în şeic local. Nu contează ce au votat cetăţenii, iar ceea ce a hotărât instanţa nici atât, pentru că Victor Viorel Ponta, în disperarea pe care o trăieşte zilele acestea, ia hotărâri total în defavoarea cetăţenilor şi în total dispreţ faţă de lege şi justiţie”, a spus vicepreşedintele liberal.

El a spus că înţelege PSD pentru situaţia în care este astăzi, dar că nu a crezut că se poate ajunge la astfel de acţiuni “profund neconstituţionale“. Pot să-i înţeleg că-l ţin pe Victor Ponta în geam ca să ia pensia, înţelegând prin asta guvernarea, dar nu înţeleg cum pot fi călcate în picioare principii de bază ale democraţiei, cum sunt votul cetăţenilor şi hotărârile definitive ale instanţelor“, a spus Bălan.

El consideră că, în cazul municipiului Rădăuţi, Guvernul putea organiza, în şase luni de când Consiliul Local a fost dizolvat, de şase ori alegeri, o dată în fiecare lună. Vom cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională pentru că mă gândesc că Rădăuţi este o comunitate importantă şi i se poate acorda măcar atâta importanţă cât a primit primarul suspendat al Capitalei“, a conchis Ioan Bălan.

Guvernul a adoptat, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă prin care reglementează domenii total diferite-deblocarea situaţiei unor primării cu aleşi suspendaţi sau a unor consilii dizolvate, dreptul universităţilor de a angaja profesorii fără studii doctorale finalizate, dar şi modificarea legii finanţelor publice.

 

 

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă