6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechPNL impune noi sancţiuni pentru penalii partidului. Dar numai pentru viitor

PNL impune noi sancţiuni pentru penalii partidului. Dar numai pentru viitor

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a declarat că, în urma modificărilor propuse, în Statul partidului s-a introdus o normă tranzitorie prin care, ”cei care sunt în acest moment condamnați într-o instanță și se află într-o funcție de conducere să își piardă acea funcție de conducere, dar nu şi calitatea de membru de partid”. În plus, pe viitor, cei care vor avea o condamnare în primă instanţă, vor fi suspendaţi de drept din calitatea de membru, la fel ca şi cei condamnaţi definitiv. Sancţiunile se vor aplica "pentru viitor, nu retroactivpentru toate faptele penale săvârşite cu intenţie, a mai anunţat Gorghiu la finalul şedinţei PNL de vineri.

Ea a adăugat: ”Dorim ca standardul impus de PNL în privința integrității să fie mult mai sus. Suntem, de altfel, partidul care, după ce va introduce aceste criterii de integritate în statut, va avea cea mai aspră sancțiune pentru cei care au probleme cu legea". Întrebată dacă cei aflaţi în situaţia controlului judiciar vor fi afectaţi de aceste prevederi, Gorghiu a precizat că există deja o decizie a Biroului Permanent care îi vizează pe cei aflaţi în arest preventiv, fie la domiciliu sau în arestul Poliţiei.

Noile propuneri din Statutul PNL vor fi supuse votului Consiliului Național al partidului de sâmbătă, de la Piteşti. Despre momentul în care noile prevederi vor intra în vigoare, Gorghiu a precizat: "Imediat după, se vor înainta actele în termen, dacă nu mă înșel, de 10 zile, către Tribunal pentru a fi adoptat Statutul”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă