22.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechPNL susține orice acțiune care vizează consolidarea clădirilor cu risc seismic

PNL susține orice acțiune care vizează consolidarea clădirilor cu risc seismic

PNL susține orice acțiune care vizează consolidarea clădirilor cu risc seismic și susține că primarul general al Capitalei trebuie să înceapă consolidarea celor peste 600 de clădiri cu risc seismic ridicat, se arată duminică într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Cristian Bușoi, președinte PNL București, atrage atenția că primarul Gabriela Firea a afirmat “în mod fals” că nu a avut susținerea consilierilor PNL în ceea ce privește consolidarea clădirilor cu risc seismic.

“Trebuie spus, foarte clar, că PNL susține, fără niciun fel de discuție politică, orice acțiune care ajută la rezolvarea problemei clădirilor cu risc seismic. Ce nu susține PNL este înființarea de sereleuri ale primăriei, alocări netransparente de fonduri sau insolvențe lipsite de logică, dar asta bineînțeles că doamna primar general se face că nu pricepe, că nu are nicio legătură cu consolidarea clădirilor pentru care PNL a avut proiecte și în campania electorală și în afara campaniei și despre care consideră că este o acțiune administrativă prioritară. Primarul Firea are toate pârghiile să facă treabă și trebuie să se apuce odată să consolideze cele peste 600 de clădiri încadrate în clasele I și II de risc seismic. Iar pentru asta nu are nevoie să se înființeze vreo altă instituție sau să încarce organigrama primăriei cu alți politruci”, mai spune Bușoi.

El precizează că valoarea totală a investiției pentru punerea în siguranță a zeci de mii de vieți ar fi de aproximativ 400 de milioane de euro. Potrivit liderului PNL București, suma este cu 200 de milioane de euro mai mică decât sumele cheltuite, de exemplu, de administrația PSD pentru întreținerea spațiilor verzi din București în perioada 2007-2014, potrivit unui raport al Curții de Conturi.

“Un calcul simplu, care reiese din statisticile oficiale, arată că suprafața totală a imobilelor încadrate clasele I și II de risc este de circa 1,2 milioane de metri pătrați. Tot din datele oficiale rezultă că valoarea medie a costurilor pentru consolidarea unui imobil este de aproximativ 350-400 de euro pe metrul pătrat. Un alt pas extrem de important care trebuie făcut este modificarea legislației, astfel încât ea să prevadă simplificarea procedurilor pentru consolidarea imobilelor din clasele de risc I și II, reducerea birocrației pentru cele aflate în zona protejată a Capitalei, precum și ajutor pentru persoanele care nu-și permit să-și schimbe domiciliul pe perioada efectuării lucrărilor”, se mai arată în comunicat.

Cristian Bușoi menționează că este nevoie și de o campanie de informare și în legătură cu “imperativul mutării din locuința care trebuie consolidată, pentru a-i determina pe oameni să sprijine procesul, cum este nevoie și de informare în caz de seism”.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă