11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechPNL vrea să se consulte cu partidele politice pe 17 august. Printre...

PNL vrea să se consulte cu partidele politice pe 17 august. Printre subiectele vizate: Codul Fiscal și Legea salarizării

 PNL a propus partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări pe tema macrostabilităţii economice. Echipa desemnată de liberali pentru a demara negocieri este alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, informează Mediafax.

“Propunem tuturor partidelor parlamentare care sunt interesate de acest dialog o dată (pentru discuţii – n.r.) şi o echipă care din partea PNL va demara aceste negocieri. Echipa din partea PNL este compusă din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, aceasta are mandat să angajeze discuţii şi să expună principii şi direcţii de acţiune susţinute de PNL pe tema macrostabilităţii economice a României. Bineînţeles că se va discuta Codul fiscal şi sustenabilitatea acestuia, legea salarizării în sectorul de stat şi adăugăm o temă (…), acordul cu FMI, CE, BM”, a spus Alina Gorghiu.

Citește și: Ponta, revoltat pe modul în care a fost tratat Codul Fiscal. Ce spune premierul

Copreşedintele PNL a menţionat că liberalii propun ca aceste discuţii între partide să aibă loc în data de 17 august.

Vineri, copreşedintele PNL Alina Gorghiu preciza că, în principiu, consultările cu PSD şi UDMR pe diferite de teme de interes major ar putea avea loc în jur de 15 august, iar PNL va stabili, luni, în cadrul Biroului Politic Naţional, un calendar al consultărilor şi echipa care va participa la discuţii.

Gorghiu a mai afirmat că “undeva la jumătatea lunii august”, liberalii se vor putea aşeza la masa negocierilor cu celelalte partide politice, afirmând că până în acest moment, atât Liviu Dragnea, preşedintele interimat al PSD, cât şi Kelemen Hunor, liderul UDMR, s-au arătat dispuşi să ia parte la consultările publice pe temele de interes major, propuse de PNL.

“Am convingerea că, undeva la jumătatea lunii august, vom avea capacitatea să ne aşezăm la masă. Vom face o propunere de calendar, tot luni, pe 3 august, pentru cei care au disponibilitatea să vină la aceste discuţii, pentru că şi eu şi Vasile Blaga şi colegii noştri din conducerea PNL credem că România nu va mai fi condusă cu viraje de 180 de grade”, a mai afirmat Gorghiu.

Citește și: Traian Băsescu: BNR s-a pus ”cloşcă” pe Codul Fiscal

Copreşedintele PNL a declarat că se bucură că a primit deja un răspuns pozitiv din partea UDMR care şi-a manifestat disponibilitatea să vină să discute pe teme esenţiale pentru parcursul României, afrmând că “PSD a spus, de asemenea, prin vocea noului şi vechiului, în acelaşi timp, lider al PSD, Dragnea, că nu refuză aceste discuţii”.

Surse social-democrate au precizat că PSD nu a luat încă o decizie privind consultările cu PNL şi va discuta problema în cadrul următoarei şedinţe a Biroului Permanent Naţional al partidului, care ar putea fi convocată tot în jur de 15 august. Social-democraţii vor discuta şi mandatul pentru sesiunea parlamentară extraordinară care ar urma să aibă loc în perioada 24-26 august, pentru reexaminarea Codului fiscal. Pe de altă parte, liberalii au cerut sesiune extraordinară şi pentru adoptarea legii votului prin corespondenţă.

Liberalii au propus, luni, partidelor politice şi instituţiilor abilitate să participe la consultări publice pe teme de interes major precum: macro-stabilitatea economică, în special, Codul Fiscal şi noua lege a salarizării în sectorul de stat, absorbția de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii și investițiile publice, reforma administrației publice, aderarea la Spațiul Schengen și pregătirea Președinției Consiliului UE din anul 2019.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă