16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechAlegeri locale: Iulia Gorea Costin, PNȚCD: Cu sufletul pentru oameni, cu fapta...

Alegeri locale: Iulia Gorea Costin, PNȚCD: Cu sufletul pentru oameni, cu fapta pentru București

Iulia Gorea Costin s-a născut la 28 noiembrie 1957 în Moldova de peste Prut, în familia Anei și a lui Vasile Gorea, o familie de români care urmau să fie deportați în Siberia.

Deși copil al timpului, Iulia Gorea Costin și-a clădit personalitatea pe temeiul valorilor creștine, fapt ce i-a determinat curajul și rezistența cu demnitate la provocările vieții. Prima sa învățătoare, doamna Larisa Cătană, îi încredința mereu sar­cini noi, stimulându-i astfel  per­severență și  dorința de reușită. A absolvit Facultatea de Filologie și ulterior pe cea de Drept, din cadrul Universității de Stat din Chișinău. Și-a început activitatea profesională în calitate de profesor,  iar la scurt timp a fost  numită în funcția de director pentru activități  extrașcolare. Pe parcursul carierei sale didactice și-a propus educarea și instruirea unei generații libere de prejudecăți, capabilă să valorifice moștenirea spirituală  și să intervină  conștient în spectacolul lumii. La vârsta de numai 25 de ani, a fost aleasă primar  în comuna Bahmut în două legislaturi, având remarcabile realizări edilitar-gospodărești în folosul oamenilor.  Iulia Gorea Costin a avut un rol important în procesul de renaștere națională, alături de soțul său, Nicolae Costin, lider al mişcării de eliberare naţională din Basarabia și primul primar al Chișinăului liber. Pentru sine eliberarea națională constituie o treaptă importantă,  ce denotă un anumit nivel de conștiință. Un altul decât cel limitat la grija de sine, de propriul interes. De altfel, întreaga viață reflectă evoluția conștiinței, a declarat într-un interviu pentru doamna Raia Rogac (săptămânalul „Literatura și Arta“, revista „Curtea de Argeș“).

În anul 1995, moment de cum­pănă pentru românii de peste Prut, Iulia Gorea Costin se alătură mișcării studențești și a cadrelor didactice pentru apărarea  drepturilor de studiere a limbii și a istoriei românilor, afirmându-se printre lideri.

Ca urmare a acelei greve, s-a reușit păstrarea limbii române în instituțiile de învățământ.

În perioada 1997-2001, Iulia Gorea Costin a fost reprezentant permanent, ambasador al Repu­blicii Moldova la Consiliul Europei, impulsionând determinarea parcursului european al acestei ţări prin semnarea a peste 60 de onvenții europene, soluționarea problematicii Mitropoliei Basarabiei și a „Grupului Ilașcu“, internaționalizarea diferendului transnistrean și având un rol determinant în desființarea Comisiei „Evghenii Primacov“, care  impunea federalizarea Republicii Moldova.

În anul  2001, când forțele ostile acestui parcurs au preluat puterea în Republica Moldova, Iulia Gorea Costin, prima femeie ambasador din spațiul de peste Prut, a refuzat  să promoveze politica acestora. În anul 2003, s-a stabilit  la București,  alegând  să sprijine  parcursul pro-românesc şi pro-european al Republicii Moldova din cadrul instituțiilor specializate ale Guvernului României, actualmente al  Înaltului Reprezentant pentru Republica Moldova.

Întrebată fiind care a fost cel mai mare vis al său, Iulia Gorea Costin a răspuns sublim: Perfecțiunea lumii începe de la tine însuți. Desăvârșirea este visul meu cel mare! În completarea acestui gând, domnia sa a menționat că în viață prioritare rămân investițiile pe care le facem în sufletul uman, în înțelegerea că venim pe Pământ și plecăm ca Suflet. Conștientizând acest adevăr, respectând divinitatea din noi și din alții, avem șansa eliberării din chinurile pe care le creăm din ignoranță, rătăcind prin hățișurile materiei. Libertatea este o stare de spirit și nu depinde de factorii exteriori.

Înclină să creadă că omenirea a alunecat îndeajuns de la sacru la profan și e foarte aproape de punctul de a se renaște, prin prisma înțelegerii  propriei divinități. Consideră că tranziţia ţine de înţelegerea faptului că scânteia divină din Dumnezeu-Spiritul Sfânt omniprezent, om­nipotent, omniscient este prezentă  în fiecare din noi. În viziunea sa, condiția pentru depășirea  crizei  morale, materiale și spirituale constă în capacitatea de a iubi necondiționat oamenii, viața. Am pus preț dintotdeauna pe iubirea și dăruirea necondiționată pentru oameni și pentru tot ce înseamnă viață, a precizat pentru UNIMEDIA. Admiră creația, cea mai înaltă treaptă a activității  umane. M-au impresionat întotdeauna marii creatori, cei care au contribuit la renaşterea în  Spirit: la Bach, Beethoven, Mozart,  Michelangelo, Leonardo da  Vinci,  Salvador  Dali, Vincent van Gogh, Brâncuşi, Eminescu, Shakespeare, Jelal ad-Din Muhammed Balkini/Rumi,  Omarr Khayyam,  Khalil Gibran, Brâncoveanu, Andrei Șaguna, Avram Iancu, Maniu, Mihalache, Coposu, Alexandru și lista poate continua. M-a impresionat dintotdeauna puterea  de dăruire şi sacrificiul aduse pe altarul evoluţiei umane.

Iulia Gorea Costin s-a decis să-și depună candidatura pentru funcția de primar general al Municipiului București, fiind susținută de PNȚCD, pentru a promova și a implementa valorile creștine în administrație, condiție  necesară  pentru  renașterea spirituală și pentru îmbunătățirea vieții oamenilor.

N-avem dreptul să fim indi­ferenți, „cel mai corect drum spre succes este să mai încerci o dată“ (Thomas Edison).

Au determinat-o să pornească pe acest drum prietenii și oamenii de bine care o cunosc după faptele domniei sale.  Nu am făcut niciodată politică de dragul politicii, în sensul înțelegerii generale.

Am acționat întotdeauna în conformitate cu conștiința proprie, încercând să depășesc circumstanțele și să găsesc soluții la problemele  timpului, a punctat în interviul acordat Emilei Ghețu (revista  Fashion VIP).

Pentru o Românie integră! Cu sufletul pentru oameni, cu fapta pentru București – reprezintă deviza electorală a viitorului său program politic, care poziționează grija și atenția pentru oameni în centrul activității  primăriei capitalei tuturor românilor.

P.S: Pentru a se înscrie în cursa electorală, Iulia Gorea Costin, are nevoie de 18.000 de semnături ale bucureștenilor.

Semnăturile se colectează  și la sediul PNȚCD – Bd.Carol I nr.24

Roxana CIURTIN, purtător de cuvânt al candidatei Iulia Gorea Costin

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă