6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechPoziţia PNL privind alocaţia pentru copii

Poziţia PNL privind alocaţia pentru copii

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a scris, vineri, pe pagina persoanlă de Facebook, un mesaj către “pesedişti” că deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi le-a cerut să aplice legea de dublare a alocaţiilor, aprobată de Legislativ.

“Am un mesaj pentru pesediști: Constituția nu este opțională, iar deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii! Curtea a stabilit, încă din 2006, că nu este permisă diferențierea cuantumului alocației pentru copii, nici în funcție de veniturile părinților, nici în funcție de orice altă variabilă. De la premier până la ministrul muncii, din păcate, nu documentează nicio decizie atunci când iau o măsură. Vă cer un singur lucru: aplicați legea votată de Parlament, la inițiativa PNL, de dublare a alocațiilor; nu mai căutați modalități de a o amâna”, a scris Gorghiu, pe Facebook.

Citeşte şi: Plumb pune sub semnul întrebării alocaţia universală pentru copii

Mai mult, Gorghiu a precizat că PSD se face “de râs” prin faptul că apelează la expertiza Curţii Constituţionale, motiv pentru care le-a recomand să citească “lectura interesantă” a deciziei din 2006 a Curţii Constituţionale.

“Vă faceți de râs, încă o data, după ce prim-ministrul susținea acum câteva luni ca a dublat alocațiile din cauză că a confundat o lege cu alta. Vreau să vă ușurez munca și ca să nu mai fie nevoie să irosim bugetul statului pentru a apela la expertiza CCR vă spun că aceasta a emis deja o Hotărâre pe acest subiect. Vă recomand o lectură interesantă, decizia din 2006 a Curții Constituționale care spune că alocația este un drept al copiilor și că nu este permisă împărțirea discriminatorie a copiilor, în funcție de veniturile părinților”, a scris Gorghiu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă