19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechPonta, despre Nichita: Dacă sunt alte fapte decât corupţia, sunt alte responsabilităţi

Ponta, despre Nichita: Dacă sunt alte fapte decât corupţia, sunt alte responsabilităţi

Premierul Victor Ponta a declarat că se bucură că primarul din Iaşi, Gheorghe Nichita, este în libertate. Ponta care este în acelaşi timp şi preşedintele PSD a mai precizat că Rezoluţia PSD privind sancţionarea pe linie de partid impune anumite responsabilităţi în caz de corupţie, pentru alte fapte existând alte tipuri de responsabilităţi, informează Mediafax.

Nu cunosc detalii din caz şi nu vreau să le comentez. Mă bucur doar că este în libertate şi, aşa cum am adoptat Rezoluţia la Consiliul Naţional, pentru fapte de corupţie orice persoană care deţine funcţii de conducere are o anumită responsabilitate. Justiţia se va pronunţa dacă este vorba de fapte de corupţie. Dacă este vorba de altfel de fapte, există alte tipuri de responsabilităţi“, a spus Ponta, aflat în Qatar.

Sâmbătă, Ponta a afirmat, la B1 TV, că Rezoluţia PSD privind retragerea funcţiei de partid pentru o persoană aflată în atenţia justiţiei se aplică în toate cazurile, adăugând însă că nu ştia că poate fi dispusă arestarea preventivă pentru spionarea unei iubite“.

Cu siguranţă, Rezoluţia se aplică la absolut oricine. Se pune doar problema, în general, dacă şi pentru ce fapte arestăm preventiv oamenii. Eu nu ştiu despre ce e vorba în dosar, dar, după spionarea unei iubite, nu ştiam că pentru asta eşti arestat preventiv. Ca să nu spionezi o altă iubită sau de ce ?“, a afirmat Ponta.

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, va fi cercetat în libertate sub control judiciar, ca și șeful Poliției Locale ieșene și șeful de serviciu din instituție, reținuți joi seară de procurorii DNA, a hotărât Tribunalul București. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel București.

 

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă