13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechPonta: Doar eu sau Oprescu putem candida la alegerile prezidenţiale din partea...

Ponta: Doar eu sau Oprescu putem candida la alegerile prezidenţiale din partea USD

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunțat că pe lista de posibili candidați din partea USD la alegerile prezidenţiale din toamnă a mai rămas doar el și Sorin Oprescu.

Ponta a precizat că motivul pentru care lista cu posibili candidaţi la prezidenţiale a fost redusă substanţial este că Mugur Isărescu vrea un nou mandat de guvernator la BNR, iar imposibilitatea reconstituirii Uniunii Social-Liberale face ca nici Călin Popescu Tăriceanu să nu mai poată fi susţinut de PSD încă din primul tur.

"A rămas Oprescu, dar nu ştiu dacă îşi doreşte să candideze, şi eu. Lista s-a cam redus", a spus Ponta la România TV.

Acesta a spus că, în cazul în care USL rezista, candidatul acestei alianţe ar fi fost tot Crin Antonescu. "Crin ştia că nu voi candida niciodată împotriva lui. În 2010 eu am spus că nu voi candida niciodată la funcţia de preşedinte al PSD împotriva lui Adrian Năstase. Dacă nu s-ar fi retras el, nu m-ar fi convins nimeni niciodată. Nici Liviu Dragnea, nici Ioan Rus, nici Sebi Ghiţă. Crin nu trebuia decât să ţină USL-ul. Sigur ar fi câştigat. Nu avea cine să câştige împotriva lui", a comentat Ponta adăugând că decizia ruperii USL ar fi fost luată de Antonescu la insistenţele mai multor oameni, printre care Sorin Roşca Stănescu, Ioan Guşă şi Rareş Bogdan.

Ponta s-a declarat sceptic în privinţa şanselor dreptei de a veni cu un candidat cu reale şanse de succes la alegerile prezidenţiale. "Vor fi mai mulţi candidaţi ai dreptei. Nu au nimic să-i unească. USL-ul n-a fost doar 'Jos Băsescu'. Noi eram prieteni. Am avut multe lucruri în comun", a comentat Ponta.

Întrebat dacă s-a gândit ce va face dacă, din postura de preşedinte al României, va fi pus în situaţia să-l desemneze pe Traian Băsescu drept premier, Victor Ponta a răspuns: "M-am gândit. Niciodată".

Şeful Guvernului a apreciat că nici pe plan extern Traian Băsescu nu mai contează foarte mult ca reprezentant al României. "Din punct de vedere politic, Traian Băsescu nu mai prezintă interes pentru partenerii internaţionali că, după cum a zis Joe Biden: 'You will be missed'. Adică, la revedere!", a apreciat Ponta.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...
Ultima oră
Pe aceeași temă