10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechPonta, după reuniunea PSD: Rămânem la guvernare până în 2016 în formula...

Ponta, după reuniunea PSD: Rămânem la guvernare până în 2016 în formula nouă USL

Președintele PSD Victor Ponta a anunțat, joi seară, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că PSD rămâne la guvernare până în 2016 în noua formulă USL.

Ponta a explicat că în "formula nouă a USL", lansată în 14 noiembrie, se doreşte prezentarea în Parlament a unei variante retructurate de Guvern şi a bugetului pe 2015, el menţionând că a luat act de decizia UDMR de a ieşi din coaliţia de guvernare şi respectă această decizie.

Victor Ponta a afimat că prima decizie adoptată în cadrul Consiliului Executiv a fost de a organiza forurile principale de decizie, Consiliul şi Congresul, în primăvara anului viitor.

”E nevoie de timp ca noul proiect pentru 2015-2019 să fie construit”, a precizat Ponta, adăugând că este vorba de ”noul proiect politic,de noua echipă politică şi tot ceea ce înseamnă proiecte, oameni şi capacitatea de a le pune în aplicare”.

”Actuala conducere va asigura conducerea până în primăvară, atunci când la Consiliu şi la Congres nu doar se va alege o echipă de lideri ci se va decide proiectul politic în următorii cinci ani”, a ţinut să menţioneze preşedintele PSD.

Președintele PSD a susținut că PSD trebuie să își schimbe imaginea de partid al baronilor locali pentru a câștiga pe viitor alegerile prezidențiale.

Ponta a promis să învețe din această înfrângere și să fie un prim ministru bun pentru România.

”A fost o lecție dureroasă pentru mine. Cred că cei care pot să învețe din aceste lecții, vor avea o a doua șansă”, a subliniat Ponta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă