13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăTechPonta NU consideră că votul din PSD este o înfrângere. Ce a...

Ponta NU consideră că votul din PSD este o înfrângere. Ce a declarat premierul despre noul şef al partidului

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri la B1 TV, referitor la alegerea lui Dragnea la şefia PSD, că partidul este liber să aleagă pe cine vrea, adăugând că, dacă ar fi rămas la şedinţa CExN, ar fi votat-o pe Rovana Plumb. 

De asemenea, primul minstru a subliniat că nu consideră că a suferit o înfrângere şi nu va demisiona de la Guvern.

"A fost un vot foarte clar, Liviu e președinte interimar până la Congres. Sigur că de mâine, aceiași care astăzi îl îndemnau să candideze, o să-l facă praf, dar Liviu e mare, a văzut politică și știe la ce să se aștepte, iar noi îl vom ajuta să reziste", a spus Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la B1Tv.

Întrebat dacă votul este un eşec personal, având în vedere că a susţinut-o pe Rovana Plumb, Ponta a spus că "din punctul meu de vedere nu e o înfrângere".

"Dacă asta dă satisfacție propagandei e bine, eu mă bucur. Important e că Liviu Dragnea a obținut un vot foarte clar și cei care nu l-au votat, îl vor sprijini", a mai comentat el.

Fostul preşedinte al PSD a spus că nu a participat la votul pentru alegerea preşedintelui interimar al PSD deoarece a trebuit să plece la Aeroportul Otopnei pentru a se întâlni cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Ponta a precizat că, dacă ar fi avut timp să voteze, ar fi votat cu Rovana Plumb. 

"Din moment ce eu am propus-o cum era să n-o votez eu", a spus Victor Ponta.

De asemenea, întrebat în legătură cu faptul că social-democrații au ales miercuri un președinte interimar condamnat, Ponta a spus că "PSD e liber să aleagă pe cine vrea, iar el a fost alegerea".

Victor Ponta a mai declarat că nu intenţionează să candideze la congres şi nici să demisioneze din fruntea Guvernului.

"Eu sunt prim-ministru și nu o să-mi dau demisia nici când își pune Gorghiu polalele în cap, nici când nu știu ce…. . O să fiu prim-ministru până când coaliția mă susține. La o oră după ce au o soluție mai bună, le mulțumesc, ne aplaudăm, rămânem prieteni și mergem mai departe". Ponta a adăugat că "rezultatele guvernării sunt foarte bune" şi vrea să-şi termine un mandat de cinci ani cu creștere economică.

Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a ales, miercuri, pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte interimar. Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare, în Dosarul Fraudă la Referendumul din 2012.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă