17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăTechPonta și Iohannis, primele atacuri de campanie

Ponta și Iohannis, primele atacuri de campanie

Premierul Victor Ponta a spus, sâmbătă după-amiază, la Sibiu, referitor la declarațiile făcute de Klaus Iohannis la mitingul ACL de la Craiova, că acestea sunt ”copy-paste de la Traian Băsescu” și că nu trebuie să îl audă pe Iohannis, pentru că le vede în fiecare seară, la Cotroceni.

Întrebat cum comentează declarațiile lui Klaus Iohannis de la Craiova, că la aceste alegeri el nu se bate ”cu persoana Victor Ponta, ci cu sistemul pe care acesta îl reprezintă, Ponta a afirmat că vrea ”o campanie civilizată și decentă”, în care să nu se vorbească despre cât de rău e adversarul, ci despre ce poate face fiecare candidat la Președinție pentru România.

”Eu am promis, și spre deosebire de alții mă țin de cuvânt, că vreau să fac o campanie civilizată, și decentă, și cu bun-simț și să nu vorbim de ce rău e adversarul, ci de ce putem noi să facem pentru România. În rest declarațiile de acest gen eu le știu de la Traian Băsescu, sunt cu copy-paste de la Traian Băsescu, nu trebuie să-l aud pe domnul Iohannis, pentru că le cunosc, le văd la 18.30 în fiecare seară, la Cotroceni, tot astea cu baronii, cu… Spre deosebire însă de Băsescu, Iohannis, anul ăsta în februarie cred, voia să facă parte, a fost la mine în birou, din guvernul ăsta rău, cu baroni, cu…. În primăvară voia să-l susțină pe Crin Antonescu președinte, cred că e bine să nu se răzgândească atât de des, pentru că eu știu că ardelenii sunt oameni serioși și nu se răzgândesc, la fiecare trei luni spun altceva”, a declarat Ponta.

El a mai spus că nu își va critica contracandidații, ci va vorbi despre proiectele sale.

”În ce mă privește nu o să mă auziți criticându-i pe contracandidați, nici măcar nu sunt adversarii mei, sunt contracandidați, o să mă auziți ce vreau eu să fac – pentru sănătate, ce am făcut ca prim-ministru, ce vreau să sprijin guvernul viitor să facă în continuare, pentru educație, pentru infrastructură, pentru pensii, că sunt cu domnul Cindrea care a ajuns președinte al Consiliului Județean câștigând voturi aici, la Sibiu, după ce a fost principalul nostru specialist pe politică socială. Deci asta vreau eu să fac, ceilalți probabil o să vorbească despre mine, eu vorbesc despre proiectele mele”, a mai spus Ponta.

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Craiova, că la aceste alegeri nu se bate ”cu persoana Victor Ponta, ci cu sistemul pe care acesta îl reprezintă și cu un fel de a face politică”, adăugând că e păcat că ”un om atât de tânăr a dezamăgit și a ajuns atât de repede prizonierul unui sistem”.

Iohannis a afirmat, la Craiova, la mitingul Alianței Creștin-Liberale pentru susținerea candidaturii sale la Președinție, că ”PSD se folosește în prag de alegeri de disperarea oamenilor, de necazul lor, ca să mai ia niște voturi” și că ”cine nu a făcut nimic ca prim-ministru, nu va face nimic nici ca președinte”, precizând că la aceste alegeri el nu se bate cu persoana Victor Ponta, ci ”sistemul pe care el îl reprezintă”.

”La aceste alegeri eu nu mă bat cu persoana Victor Ponta, ci cu un fel de a face politică și cu sistemul pe care el îl reprezintă. Și mă voi bate cu toți cei care continuă politica scandalului, a vorbelor goale, a promisiunilor false și lipsei de rezultate. Păcat că un om atât de tânăr a dezamăgit și a ajuns atât de repede și atât de ușor prizonierul unui sistem, un sistem care distruge mediul privat pentru a-i ține pe oameni în sărăcie și cu mâna întinsă la stat, un sistem care disprețuiește educația pentru a-i ține pe oameni în ignoranță și distruge viitorul tinerei generații, un sistem corupt care nu ține cont de voi, ci doar de găștile de partid, de interese și clientelă”, a spus Iohannis.

 

Cele mai citite

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...

Cum alegi un Volvo XC 60 de vânzare, în leasing, de la o agenție cu experiență

Experiența de cumpărare a unei noi mașini poate fi foarte interesantă, deoarece oferte sunt pretutindeni. Piața de profil este suprasaturată de oferte și...

Ciolacu și Grindeanu se întâlnesc cu președintele DP World, investitor din Dubai

Șeful Guvernului României, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se întâlnesc, în ziua de 15 mai 2024, cu Sultan Ahmed bin Sulayem, președinte...
Ultima oră
Pe aceeași temă