21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăTechPonta susţine că în Guvern, despre care a amintit Băsescu, nu a...

Ponta susţine că în Guvern, despre care a amintit Băsescu, nu a fost discutat niciun act privind siguranţa naţională

 Premierul Victor Ponta a declarat, marți seara, la România TV, că nu a existat niciun motiv pentru a-l invita pe preşedintele Traian Băsescu să participe la şedinţa de guvern, deoarece în cadrul Executivului nu a existat pe ordinea de zi, nici marţi şi nici anterior, vreun proiect privind siguranţa naţională.

"Eu cunosc perfect şi respect perfect Constituţia, spre deosebire de Băsescu şi Udrea. Pe ordinea de zi a şedintei de astăzi nu a fost niciun proiect de lege, de hotărâre sau memorandum care să se refere la siguranţa naţională", a spus Ponta la România TV, susţinând că nici în şedinţe anterioare nu a existat un astfel de document, arată Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta a încălcat Constituţia discutând în Guvern un act despre Ucraina care vizează apărarea României, şeful statului menţionând că preşedintele ar fi trebuit să fie informat şi să participe la şedinţa de Guvern.

Preşedintele a explicat că nu a făcut public până acum acest lucru pentru că nu a dorit să escaladeze discuţiile între Preşedinţie şi şeful Guvernului, şi a dat ca exemplu articolul 87 din Constituţie, care prevede că preşedintele poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat subiecte de interes naţional.

Preşedintele a explicat că sunt trei "momente" în care premierul este "obligat" să informeze preşedintele despre ordinea de zi a şedinţelor de Guvern, iar preşedintele trebuie să conducă şedinţa, dacă sunt dezbătute teme de politică externă, apărarea ţării şi asigurarea ordinii publice.

"Premierul nu a făcut nicio notificare că pe ordinea de zi se află vreuna din din aceste teme. (…) A încălcat grav Constituţia, pentru că a discutat o problemă de securitate naţională, de politică externă, fără să îl notifice pe preşedintele României. Cu siguranţă nu ar mai fi avut nevoie de CSAT dacă şi eu aş fi fost acolo", a spus şeful statului.

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă