14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechPonta vrea ca social-democrații corupți să-și dea demisia din toate funcțiile

Ponta vrea ca social-democrații corupți să-și dea demisia din toate funcțiile

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, că va propune Consiliului Naţional o modificare a Statutului formaţiunii care va avea în vedere răspunderea politică a membrilor partidului care se află în diverse faze ale unei cercetări penale legate de fapte de corupţie, informează Mediafax.

”Va exista o propunere pe care eu o voi susţine şi care se referă la răspunderea politică, anume ce funcţie trebuie să renunţ în Guvern, în Parlament, în partid, în funcţie de momentul unei cercetări penale”, a spus Ponta.

El a precizat că nu e vorba de sancţionarea membrilor de partid, ci de adoptarea unor măsuri statutare referitoare la orice membru de partid vizat de o cercetare legată de corupţie şi care nu mai poate ocupa pe acea perioadă anumite funcţii.

”La Consiliul Naţional vin cu forma pe care o propun. Consiliul Naţional aprobă provizoriu, apoi va adopta Congresul”, a spus Ponta.

Potrivit unor surse din PSD, citate duminică de MEDIAFAX, organizaţiile au transmis deja o serie de propuneri de modificare a Statutului PSD.

Ponta a precizat, în repetate rânduri, că dacă propunerile sale de modificare a Statutului, referitoare la sancţiuni aplicate membrilor de partid care au probleme în Justiţie, nu vor fi agreate de colegi, se va retrage de la şefia formaţiunii.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă