11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăTechPonta vrea în continuare demisia lui Băsescu

Ponta vrea în continuare demisia lui Băsescu

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, vineri, că îşi menţine ideea că preşedintele Traian Băsescu trebuie să demisioneze pentru funcţionarea justiţiei. El a refuzat în acelaşi timp să spună când a fost întrebat dacă justiţia este lăsată să lucreze, având în vedere că Parlamentul a blocat mai multe anchete și a respins cereri de arestare preventivă, informează Mediafax.

Ponta şi-a început declaraţia spunând că nu vrea să participe la o „chestiune extrem de românească” în care susţinătorii lui Traian Băsescu luptă împotriva adversarilor acestuia, dar a apreciat că România se află la finalul unei perioade extrem de grele în ceea ce priveşte credibilitatea instituţiilor statului şi a oamenilor politici, în prezent fiind vorba de un „cutremur politic”.

„Cred că justiţia îşi face treaba foarte bine, şi-o va face şi Guvernul foarte bine. Mai departe trebuie să ne gândim la ce va fi în viitor. Că Băsescu pleacă mâine sau în noiembrie, tot aceleaşi provocări le avem în faţa noastră şi trebuie să avem grijă ca, pe viitor, lucrurile rele care s-au întâmplat în zece ani să nu se întâmple din nou”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că îşi menţine convingerea că Băsescu trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte, deoarece aşa ar trebui să procedeze un om politic care ţine la România.

Întrebat însă de presă cum apreciază, din poziţia de prim-ministru şi fost procuror, că funcţionează justiţia şi dacă justiţia este lăsată într-adevăr să îşi facă treaba din moment ce Parlamentul votează împotriva măsurii de arestare preventivă în cazul parlamentarilor, Ponta a evitat să răspundă spunând: „Sunt convins că Parlamentul nu a votat nimic în cazul Mircea Băsescu!”.

La insistenţa presei, care a arătat că Parlamentul a votat în multe cazuri împotriva cererilor justiţiei de arestare preventivă a unor parlamentari suspectaţi de corupţie, Ponta a spus că el este prim-ministru şi nu a mai dorit să comenteze pe acest subiect, renunţând să mai asculte şi alte întrebări.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că face apel la orice poliţist, procuror sau magistrat din cazul Sandu Anghel ca, dacă a existat vreo intervenţie a sa în anchetă sau decizia justiţiei, să o facă publică.

Menţionând că există suspiciunea intervenţiei sale în derularea actului de justiţie, Traian Băsescu a spus: „Fac apel public la orice poliţist, orice procuror şi orice judecător care a fost implicat în cazul condamnării lui Anghel Sandu, dacă a existat vreo intervenţie a mea pe această scara a anchetei şi a deciziei justiţiei, să o facă publică”.

Premierul Victor Ponta a declarat însă că discursul preşedintelui Traian Băsescu legat de cazul fratelui său reprezintă o ipocrizie dacă nu va fi însoţit şi de demisia din funcţia prezidenţială, deoarece orice decizie a justiţiei va fi legată de el atât de către cetăţeni, cât şi de către oficiali din străinătate.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă