10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechPredoiu, apel la PSD: O dezbatere pe tema Codului Fiscal, înţeleaptă politic

Predoiu, apel la PSD: O dezbatere pe tema Codului Fiscal, înţeleaptă politic

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu consideră că o dezbatere politică serioasă pe Codul Fiscal între PSD și PNL se pretează în contextul observațiilor formulate de Consiliul Fiscal, BNR, Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială. 

”Suntem în Săptămâna Luminată! Am auzit mai mulţi lideri PSD propunând negocieri pe Codul Fiscal. În sfârşit, o atitudine înţeleaptă! Problemele semnalate de noi, în acord cu observaţiile mai multor economişti reputaţi, inclusiv cu cele formulate de Consiliul Fiscal, BNR, Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială, legate de proiectul Codului Fiscal, reprezintă un argument în plus pentru o dezbatere politică serioasă pe Codul Fiscal între PSD şi PNL. Părerea mea este că o astfel de dezbatere este necesară şi utila României”, a scris Predoiu pe Facebook. 

Citește și: Noul Cod Fiscal ne va spune cât ne costă reducerea TVA

Mai mult, liberalul a indicat și o serie de pași pe care social-democrații ar trebuie să îi urmeze, printre care: acceptarea votului prin corespondenșă, eliminarea imunității parlamentare și retragerea lui Tăriceanu de la conducerea Senatului. 

”Cred însă că PSD trebuie să facă o serie de paşi în privinţa următoarelor subiecte:

1) Din respect pentru Diaspora, să accepte votul prin corespondenţă;

2) Să accepte eliminarea totală a imunităţii pentru parlamentari;

3) Să îi solicite dlui Tăriceanu retragerea de la Preşedinţia Senatului;

4) Să voteze Legea finanţării partidelor politice în forma cerută de Preşedinte la reexaminare;

5) Să includa în delegaţia de negociere cu instituţiile financiare internaţionale un observator din partea PNL, pentru transparenţă”, a arătat Predoiu pe rețeaua de socializare. 

În concluzie, omul politica a arătat că ar fi o dovadă de înțelepciune politică ”să înţelegem cu toţii că acesta este un moment prielnic pentru a demonstra tuturor că România are capacitatea politică de mobilizare atunci când este nevoie”. 

Citește și: Ce spune Predoiu despre decizia Guvernului de a reduce TVA la 9%

Comisia de Buget-Finanţe a Senatului a început în 31 martie să discute cadrul general şi articolele Codului Fiscal, dezbaterile având loc atunci doar între senatorii PSD şi UDMR, deoarece senatorii PNL au părăsit şedinţa, precum şi în absenţa ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, acesta fiind plecat din ţară la acea dată.

O nouă şedinţă a Comisiei senatoriale de buget-finanţe consacrată discuţiilor pe proiectul Codului Fiscal este programată miercuri, la prânz.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă