21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăTechPredoiu, despre criza refugiaţilor: Ponta și Dragnea au pus România într-o situație...

Predoiu, despre criza refugiaţilor: Ponta și Dragnea au pus România într-o situație IMPOSIBILĂ

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL, susţine într-o postare pe contul său de Facebook că, de o săptămână, Guvernul se bâlbâie pe tema refugiaţilor, Victor Ponta şi Liviu Dragnea punând România într-o situaţie imposibilă în Europa, prin declaraţii contradictorii care stârnesc “stupoare la Bruxelles“.

Azi, dl Ponta s-a declarat solidar cu țările europene în problema refugiaților, avansând în acelaşi timp o cifră modică de 1500 de refugiați pe care guvernul Ponta e dispus să îi primească. În acelaşi timp, șeful lui de partid, președintele interimar PSD Liviu Dragnea, a făcut declarații care au plasat România în câmpul refuzului de a primi refugiați. Declarații contradictorii la nivel înalt politic și administrativ! Ca să fie tabloul complet, ministrul lor Aurescu, șeful diplomației, spunea că așteptăm planul concret al UE ca să ne poziționăm. Geniali toţi trei!“, a scris Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL mai susţine că astfel de declaraţii ar fi produs “stupoare” la Bruxelles. “Poate că celor doi șefi, Ponta și Dragnea, nu li se pare nimic ciudat în felul în care acționează, dar îi rog să se informeze la Bruxelles despre ecourile declarațiilor de astăzi. De o săptamână, guvernul României se bâlbâie pe o temă europeană și de securitate națională. Mâine, la Bruxelles, se va pune problema sancțiunilor împotriva țărilor care nu demonstrează solidaritate europeană“.

De asemenea, Predoiu l-a criticat pe Victor Ponta pentru comentariile potrivit cărora România a fost nedreptăţită în dosarul Schengen.

Chiar dacă e așa, nu poți să spui asta fără să adaugi că la această nedreptate au contribuit din plin corupții administrației Ponta, care au făcut și continuă să facă cea mai mare nedreptate României guvernand-o central și local. În concluzie, după ratarea obiectivului Schengen din cauza propriei corupții, Guvernul Ponta e pe punctul să ne plaseze sub spectrul unor sancțiuni. Plecați odată acasă, domnilor, și lăsați țara asta să respire“, a conchis Predoiu.

Victor Ponta a declarat că luni că România nu poate accepta mai mult decât capacitatea sa de 1.500 de refugiaţi, iar şedinţa CSAT în care se va discuta despre criza refugiaţilor va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, când se va decide asupra cotei de refugiaţi. Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că îl îngrijorează fenomenul imigranţior, precizând că, după ceea ce a văzut în vizita pe care a făcut-o în Ungaria, vineri, “parcă” nu îşi doreşte să vadă mii de imigranţi pe străzile din Bucureşti, aminteşte Mediafax.

 

 

Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă