10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechPredoiu: Împlinirea proiectul lui Iohannis nu e posibilă fără asumarea guvernării în...

Predoiu: Împlinirea proiectul lui Iohannis nu e posibilă fără asumarea guvernării în locul lui Ponta

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat sâmbătă la Consiliul Național că împlinirea proiectului de țară al lui Klaus Iohannis nu poate fi împlinit dacă liberalii nu își asumă, chiar din perioada următoarea, preluarea guvernării, prin conturarea unei noi majorități parlamentare, scrie Mediafax.

Predoiu a prezentat, în calitate de premier desemnat al PNL, rezoluția adoptată de Consiliul Național în ceea ce privește linia politică asumată de liberali pentru perioada următoare.

”În toată campania electorală am spus că Ponta este un pericol pentru România, și poporul a înțeles că e un pericol pentru România. Pericolul a fost îndepărtat, dar este încă prezent. Astăzi Ponta este un obstacol în calea dezvoltării României, este un obstacol în calea investițiilor, este un obstacol în calea reformării educației și sănătății, este un obstacol în calea împlinirii programului <<România lucrului bine făcut>>, propus și votat în 14 noiembrie…în 16 noiembrie. Klaus Iohannis a oferit o șansă României, dar astăzi această șansă trebuie concretizată, astăzi suntem aici să creăm, să forjăm voința politică care să ducă Partidul Național la guvernare”, a declarat Predoiu.

El a menționat că nu este suficient ca PNL să facă opoziție față de Guvernul condus de Victor Ponta.

”Avem în față o cale comodă, de a aștepta alegerile, de a aștepta ca Ponta și partidul său să piardă teren, dar este o cale care refuză responsabilitatea, este o cale periculoasă, este o cale în care parteneriatul dintre PNL și Klaus Iohannis nu va putea fi pus în aplicare. Ori, cheia dezvoltării României în anii care vin este acest parteneriat între președintele Iohannis și PNL. Ne asumăm sau nu această responsabilitate”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

El și-a exprimat convingerea că în Parlament ”glasul națiunii și interesul națiunii” vor fi auzite, astfel încât să fie schimbat Guvernul Ponta.

”Fuziunea noastră va fi sprijinită, va fi consolidată dacă vom da această bătălie. Sabia care stă în teacă ruginește. Dacă vrem să forjăm acest partid în victorie trebuie să ne ducem responsabilitatea până la capăt, trebuie să încercăm schimbarea guvernării”, a mai declarat Predoiu.

El a menționat că în rezoluția PNL se propune asumarea voinței politice pentru schimbarea Guvernului Ponta.

Consiliul Național al PNL s- reunit, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în prezența a peste 1000 de delegați, pentru a finaliza procesul de fuziune a filialelor vechiului PNL și fostului PDL, dar și pentru a adopta linia politică pe care o vor urma liberalii în acest an, în special în Parlament.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă