19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăTechPredoiu: PNL va vota împotriva modificărilor propuse de PSD la Codul penal....

Predoiu: PNL va vota împotriva modificărilor propuse de PSD la Codul penal. Sunt în contradicţie cu MCV

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL, susţine că modificările propuse de PSD la Codul Penal sunt în contradicţie cu MCV, iar scopul lor este de a compromite dosare în curs de derulare prin eventuale dezincriminări care să protejeze lideri social-democraţi, în special Victor Ponta şi Dan Şova, scrie Mediafax.

PNL cere PSD să renunţe la planul de desfiinţare a justiţiei independente. Un pas important în planul PSD pentru anihilarea independenţei justiţiei şi a combaterii corupţiei e modificarea masivă împotriva independenţei justiţiei a legilor penale”, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, precizând că modificările propuse de Partidul Social-Democrat “nu au alt scop decât să oprească reformele pornite în justiţie şi lupta anticorupţie“, a declarat Predoiu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL.

Aceste modificări propuse de PSD sunt în contradicţie şi cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, reprezintă un mesaj de descurajare a magistraţilor şi de sfidare a opiniei publice. De aceea, considerăm că e un pericol atât pentru puterea judecătorească cât şi pentru democratizarea societăţii româneşti modificarea pe furiş a legilor penale împotriva avizului CSM“, a mai spus Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a subliniat că scopul acestor modificări este “să compromită anchete aflate în curs, dosare în curs de derulare prin eventuale dezincriminări“. “Persoane vizate cu această protecţie sunt liderii PSD, în special Victor Ponta şi Dan Şova“, a spus Predoiu. El a mai spus că toţi membrii PNL vor vota împotriva acestor modificări. “Vor susţine poziţia CSM, vor susţine MCV şi continuarea combaterii corupţiei“, a punctat el.

CSM a dat aviz negativ propunerilor legislative de modificare a codurilor penal şi de procedură penală, printre prevederile cu care magistraţii nu sunt de acord fiind dezincriminarea conflictului de interese şi modificarea condiţiilor privind luarea măsurilor preventive.

 

 

Cele mai citite

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă