10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechPredoiu: Ponta are în continuare ambiții prezidențiale

Predoiu: Ponta are în continuare ambiții prezidențiale

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, la Gânul Live, că premierul Victor Ponta ”are în continuare ambiţii prezidenţiale”, relatează Mediafax.

El a precizat că premierul îşi va schimba “la un moment dat atitudinea de neutralitate” faţă de preşedintele Klaus Iohannis.

Predoiu a subliniat că , deşi în prezent relaţia preşedinte-premier este de “colaborare instituţională”, preşedintele Iohannis “a spus limpede şi onest că îşi doreşte un alt soi de guvern, cu care să aibă un parteneroat onest”.

Prim vicepreședintele PNL  a mai spus că actualul premier “nu mai poate oferi credibilitate, încredere, nu mai poate servi România”, “cheia unui guvern” fiind premierul şi credibilitatea cea a “reuşitei guvernamentale”.

În ceea ce priveşte baza politică a unui viitor guvern, Predoiu a spus că “nu poti exclude nimic din o nouă majoritate”, că pentru noua majoritate “se munceşte” şi că “rafinarea” programului de guvernare al PNL, lansat recent, contribuie la formarea noii majorităţi. “Partea de construcţie a guvernului este o muncă separată”, a precizat liderul liberal.

Prim-vicepreşedintele PNL a remarcat faptul, că în privinţa programelor de guvernare, nu se vede “în niciun fel de concurs cu domnul Ponta”, pentru că, din punctul său de vedere ca “fost sportiv”, concursurile “înseamnă şi fair-play”, atitudine care lipseşte actualului premier.

În altă ordine de idei, referindu-se la pomenirea numelui său în discuţii despre diverse cauze penale, Predoiu a spus că “nu a fost implicat niciodată într-o activitate nelegală”, nici ca avocat, nici ca politician.

“Nu am nimic de ascuns. Când am intrat în politică, mi-am făcut un examen foarte atent al vieţii profesionale, al vieţii private”, a mai declarat, la Gândul Live, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Cele mai citite

Titi Aur vrea un plan concret din partea autorităților pentru limitarea accidentelor rutiere

Fostul pilot de raliuri Titi Aur trage un semnal de alarmă asupra numărului accidentelor rutiere din ţara noastră şi cere autorităţilor măsuri pentru limitarea...

Iohannis, mesaj transmis cu prilejul Sărbătorii de Pesah

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 22 aprilie 2024, un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah. "Cu prilejul sărbătorii de Pesah, adresez urări de...

Fiul lui Piedone și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5

Vlad Popescu Piedone și-a depus, luni, la Biroul Electoral Central (BEC), candidatura pentru Primăria Sectorului 5, potrivit unui comunicat al partidului PUSL. Candidatul Partidului Umanist...
Ultima oră
Pe aceeași temă