13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechPredoiu își explică intenția de a candida la conducerea PNL: Din competiție...

Predoiu își explică intenția de a candida la conducerea PNL: Din competiție reală se nasc soluțiile și liderii buni

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat că a anunțat în Biroul Politic Național intenția sa de a candida la funcția de președinte al partidului în anul 2017 și consideră că gestul său este în favoarea competiției în PNL, informează Agerpres.

“Într-adevăr, am luat decizia să candidez la președinția Partidului Național Liberal la Convenția Națională care se va desfășura în anul 2017. Candidez pentru că partidul are nevoie de competiție. Din competiție reală și deschisă se nasc soluțiile bune și liderii buni. Dimpotrivă, dacă selectăm soluțiile pe bază de discuții închise și liderii pe bază de aranjamente de culise, în final nu iese bine. Deci, eu cred că gestul meu e în favoarea partidului pentru a oferi o dezbatere puternică alături de alți colegi care se vor înscrie în cursă și pentru a oferi cetățenilor încrederea că am înțeles din lecția alegerilor și vom lua lucrurile mai în serios”, a spus Cătălin Predoiu, marți, la finalul BPN al PNL.

El a adăugat că își dorește ca “PNL să se întoarcă spre popor, către problemele reale ale cetățenilor”. “Către politicile sale tradiționale, politici care vizează încurajarea capitalului autohton, a antreprenorilor, a competitivității economice, a ridicării nivelului de trai. Și doresc, de asemenea, să reușim în Parlament o opoziție unită și puternică”, a afirmat Predoiu.

Întrebat care sunt lucrurile care nu au mers în PNL, el a menționat că analizele în acest sens vor fi făcute săptămâna viitoare.

“Sunt foarte multe lucruri care nu au funcționat. După părerea mea, fundamental greșit a fost inconsistența noastră de politici, de doctrine, de balansare între soluții de dreapta și soluții de stânga fără să avem un mesaj clar către antreprenorii naționali, către capitalul național, către problemele economice, dar multe lucruri se vor discuta în partid”, a explicat Predoiu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă