10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechPredoiu se consideră cea mai potrivită persoană pentru a fi președinte

Predoiu se consideră cea mai potrivită persoană pentru a fi președinte

Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu,  a spus, marți, că prezenţa la Cotroceni a unui preşedinte provenind din rândul social-democraţilor ar putea declanşa o "contra-ofensivă a baronilor faţă de Justiţie", relatează Mediafax.

Referindu-se la baroni, Predoiu a spus că, având în vedere experienţa sa anterioară de ministru al Justiţiei ştie "exact pe ce «butoane» interne şi externe " să apese, ca o asemenea situaţie să să nu se producă, acesta fiind şi un motiv pentru care este convins că este "cea mai potrivită persoană pentru funcţia prezidenţială dintre cei care şi-au anunţat intenţia sau disponibilitatea să candideze la Preşedinţie".

"Fără o contrapondere la PSD, tabla de şah a politicii se va dezechilibra şi va crea un deficit de democraţie. Este posibil să asistăm la o contraofensivă a baronilor contra Justiţiei, dacă PSD va câştiga Preşedinţia", a spus Predoiu, care s-a întâlnit cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti, în urma unei invitaţii adresate de ambasadorul Greciei, ţară care a deţinut preşedinţia rotativă a Uniunii.

Predoiu le-a mai spus diplomaţilor comunitari, coform unui comunicat, că şi-a prezentat şi poziţia de candidat al PDL la Preşedinţie faţă de politică şi acţiunea externă a României.

"România trebuie să fie mai influentă în Europa. Deocamdată nu contăm prea mult în generarea deciziei la nivel european, ceea ce este descalificant pentru Guvern în general şi ministrul de externe în special. (…) România trebuie să îşi asume un rol mai pronunţat" în politicile europene privind securitatea energetică, migraţia, locurile de muncă, anticorupţai, combaterea evaziunii fiscale, le-a mai spus Predoiu ambasadorilor.

De la 1 iulie, preşedinţia rotativă a UE va fi asigurată de Italia.

Cele mai citite

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă