21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Băsescu a semnat pentru candidatura Elenei Udrea în alegerile prezidenţiale

Preşedintele Băsescu a semnat pentru candidatura Elenei Udrea în alegerile prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, duminică, pentru candidatura Elenei Udrea în alegerile prezidenţiale, în cadrul unei acţiuni a PMP de strângere de semnături care se defăşoară în parcul Herăstrău, Băsescu precizând că a făcut acest gest pentru candidatul în care crede, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută, într-o emisiune televizată, că atât timp cât Elena Udrea crede că poate intra în turul II al alegerilor prezidenţiale, îi susţine această credinţă, adăugând că trebuie să creadă în victoria candidatului pe care îl susţine.

Preşedintele a declarat, la TVR 1, despre participarea sa la Şcoala de Vară a PMP, că "deciziile Curţii Constituţionale i-au stabilit o plajă în care se poate mişca".

"Dacă acesta este un motiv ca domnul Tăriceanu să îşi ducă demersul mai departe: Susţin candidatul PMP în alegeri, doamna Elena Udrea. Este cumva vreun articol de Constituţie care îi reduce preşedintelui drepturile cetăţeneşti, dreptul la opţiune?", a arătat preşedintele.

Băsescu a mai spus că o susţine pe Elena Udrea pentru că "este singurul candidat onest".

"Nu spun neapărat cel mai bun, dar este singurul candidat onest. (…) Mult mai puţine compromisuri politice a făcut Elena Udrea decât Monica Macovei", a mai spus Traian Băsescu.

El a menţionat că alături de el, "la suspendări, au fost foarte mulţi", dar acest lucru nu l-a ajutat numai pe el, ci "a fost şi în sprijinul lor, să îşi consolideze statura de oameni politici care apără democraţia".

Despre şansele Elenei Udrea în campania prezidenţială, Traian Băsescu a afirmat că "atâta timp cât Elena Udreacrede că poate intra în turul II", îi susţine această credinţă.

"Atâta timp cât Elena Udrea crede că poate intra în turul II, eu îi susţin această credinţă. (…) Trebuie să cred în victoria candidatului pe care îl susţin. Totul este dacă reuşeşte candidatul şi cei din jurul candidatului să îl prezinte în lumina reală”, a mai comentat Băsescu.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă