8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechVlad Filat face apel către PL să voteze pentru guvernul pro-european

Vlad Filat face apel către PL să voteze pentru guvernul pro-european

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a postat, pe pagina personală de Facebook, un apel la membrii Partidului Liberal să acorde votul de încredere pentru Guvernul Alianței Politice pentru o Moldovă Europeană (APME).

„Suntem în fața unui exercițiu de maximă responsabilitate: instituirea unui guvern pro-european. PL are șansa istorică să demonstreze că nu funcțiile sunt valorile care îl reprezintă. Președintele PL, Mihai Ghimpu, are șansa să contribuie la continuarea parcursului european. Și de PL depinde dacă vom avea un guvern pro-european condus de Iurie Leancă, sau vom împinge țara în alegeri anticipate. Acum este momentul ca Partidul Liberal să-și demonstreze atașamentul sincer față de valorile asumate”, a transmis liderul PLDM.

Filat a subliniat că votul Partidului Liberal pentru guvernul APME va crea premisele necesare pentru o colaborare eficientă cu Partidul Liberal în vederea realizării obiectivelor comune de europenizare a Republicii Moldova. 

Președintele Nicolae Timofti a semnat, miercuri, decretul de desemnare a lui Iurie Leancă drept candidat la fotoliul de premier. Astfel, Leancă, candidatul înaintat de PLDM, are 15 zile la dispoziție pentru a-și forma Cabinetul de Miniștri și programul de guvernare. 

Pentru învestirea Guvernului în Parlament sunt necesare 51 de voturi. APME dispune deocamdată de doar 42 de voturi și mizează pe votul din parte liberalilor. Comuniștii au declarat că nu vor vota pentru un Guvern minoritar în frunte cu Iurie Leancă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă