11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechPreşedintele PMP, Traian Băsescu: Funcţia mea va fi greu de preluat. Am...

Preşedintele PMP, Traian Băsescu: Funcţia mea va fi greu de preluat. Am schimbat numeroşi preşedinti de organizaţii din cadrul partidului

În urma şedinţei Colegiului Naţional al PMP au fost schimbaţi 19 preşedinţi de organizaţii care nu au trecut pragul de 5% la alegerile legislative şi numiţi preşedinţi interimari din rândul parlamentarilor, a declarat Traian Băsescu, adăugând că, în acest context, funcţia sa va fi greu de preluat.

”Au fost schimbaţi 19 preşedinţi de organizaţii şi numiţi preşedinţi interimari, totul în funcţie de rezultat. Având în vedere că partidul a fost nou – e un partid care a participat prima dată la alegeri legislative – pragul de menţinere a conducerii a fost 5%, adică pragul dat în legislaţia electorală. Toţi preşedinţii de la organizaţiile care au obţinut sub 5% au fost schimbaţi astăzi. În foarte multe organizaţii am trimis parlamentari care să preia organizaţia, nu ca să rămână acolo, ci ca să organizeze alegerile. Preşedinţii care azi predau funcţia către interimari au la rându-le dreptul să candideze”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă se poartă discuţii despre persoanele care ar urma să preia funcţia sa, Băsescu a spus că acest lucru e greu de făcut.

”Funcţia mea e greu de preluat, dar asta sperăm, ca alegerile să ne dea nişte oameni politici noi pe care săi descoperim în teritoriu. Nu, să nu vă aşteptaţi să mai fac ce am făcut în PDL când l-am luat pe Boc şi am spus: acesta e preşedintele. Să nu vă aşteptaţi la asta”, a conchis Băsescu.

Fostul şef de stat, Traian Băsescu, a declarat, la începutul lunii februarie, că nu va demisiona de la şefia partidului, aşa cum afirmaseră anumite publicaţii, ci este vorba doar de o "predare graduală" a ştafetei către o altă "generaţie", lucru care se va întâmpla la Congresul PMP din septembrie.

"Am înţeles că unii jurnalişti mi-au anunţat demisia. (…) Vorbesc de o predare graduală a atribuţiunilor şi de pregătire a partidului pentru alegerile din 2019 şi 2020. Eu mi-am informat preşedinţii executivi încă de acum o lună (…) că la începerea sesiunii parlamentare vom începe un proces de tranziţie", a spus el.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă