16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechPreşedintele PMP, Traian Băsescu: Vom vota pentru abrogarea Ordonanței 13 și pentru...

Preşedintele PMP, Traian Băsescu: Vom vota pentru abrogarea Ordonanței 13 și pentru aprobarea prin lege a Ordonanței 14

Parlamentarii Partidului Mişcarea Populară vor vota legea de adoptare a ordonanţei de urgenţă care abrogă OUG 13, a anunţat liderul PMP, Traian Băsescu.

"Noi vom vota pentru abrogarea ordonanței 13 și pentru aprobarea prin lege a ordonanței 14. Sunt circa 55 de hotărâri ale Curții Constituționale care constată neconstituționalitatea unor articole sau a unor formulări din articole din Codul penal și Codul de procedură penală. Deci trebuie puse în acord codurile cu deciziile CCR.

Este directiva 343 a UE care are termen de implementare în legislația națională 1 aprilie 2018. Acea directivă implică modificarea a cel puțin 10 articole din Codul penal, nu din Codul de procedură penal. Deci avem obligații legale de a ne așeza la masă și a revizui anumite articole din Codul penal", a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat dacă ar trebui să aibă loc dezbateri cu privire la acest subiect și la Palatul Cotroceni, liderul PMP a spus că este treaba Parlamentului și poate interveni și Guvernul cu ordonanțe de urgență, "dar nu mai este cazul".

"E treaba Parlamentului, nu ne mai băgăm toți în treaba celuilalt. Discuțiile cu privire la revizuirea articolelor neconstituționale din Codul penal trebuie să aibă loc la Parlament. (…) Orice neconstituționalitate trebuie reparată de Parlament. Asta scrie în Constituție. Sigur, poate interveni și Guvernul cu ordonanțe de urgență, dar nu mai este cazul unor astfel de intervenții", a răspuns Băsescu.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă