9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechPreşedintele PSD este nemulţumit de Platforma România 100: Am citit documentul ăla....

Preşedintele PSD este nemulţumit de Platforma România 100: Am citit documentul ăla. În opinia mea este o listă de iluzii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat că Platforma România 100, lansată de şeful Guvernului, este un plagiat şi „cel mult o listă de iluzii, un document lansat de un ONG respectabil”.

“Am citit documentul ăla. În opinia mea este o listă de iluzii. M-aș fi așteptat să iasă un astfel de document de la un ONG respectabil, nu de la un guvern care este în funcțiune. Dar, dincolo de asta, ei vorbesc, ca de obicei folosesc vorbe meșteșugite. Este o mare diferență între ceea ce spun și ceea ce fac. Eu am în continuare niște întrebări: de ce nu ieftinesc prețul la medicamente, de ce trebuie să plătească statul român 11 milioane de euro pentru “Cumințenia Pământului”, de ce a trebuit România să piardă miliarde de lei pentru că nu s-au absorbit fonduri europene, adică zero absorbție fonduri europene, și de ce ei văd inundațiile de la televizor și când oamenii se chinuie să scoată alți oameni din ape ei fac tot felul de recepții pe la Palatul Victoria”, a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Liderul PSD a mai adăugat că acest proiect nu este altceva decât un concept plagiat după proiectul România 100, lansat în 2014, un proiect adoptat prin hotărâre de guvern.


 Citeşte şi: Victor Ponta îl acuză pe actualul premier de plagiat: Cioloş m-a plagiat doar la titlu / restul nu (încă)

În urma publicării paltformei “România 100” lansate de şeful Executivului, Dacian Cioloş, fostul premier al României, Victor Ponta a scris pe pagina sa de Facebook că a fost plagiat.


“L-am văzut pe Dacian Cioloș și pe președinte foarte nervoși pe legea prin care se stabilește cum se analizează acuzațiile de plagiat, dar ăsta este un document în care au plagiat. ‘România 100’ este un concept aprobat de guvernarea noastră, în 2014, prin hotărâre de guvern. Este document oficial. Nici măcar pentru titlu nu au reușit să aibă o idee originală. (…) Ceea ce fac ei — enunță niște iluzii, în condițiile în care sunt la guvernare și ne spun cam ce ar dori să se întâmple, Numai că nu răspund la întrebările esențiale — de ce n-au făcut lucrurile astea într-un an de zile. (…) Ei una spun și alta fac”, a adăugat liderul PSD.

Atacurile pesedistului nu se opresc aici. Dragnea susţine că românii nu vor mai vota, iar, „nişte iluzii”.

“După părerea mea este o încercare eșuată de a masca faptul că cei pentru care muncește Dacian Cioloș, că nu muncește pentru români, să acopere faptul că celelalte două partide care îl susțin n-au un program de guvernare, să încerce să mute discuția pe iluzii pe care le-au definit sau le-au denumit principii. Am văzut acolo că era preocupat de riscul ca după alegeri să ajungă în conducerea țării oameni cercetați penal sau condamnați penal. E corect că aibă această îngrijorare domnul Dacian Cioloș pentru că, chiar dacă acum unii dintre ei trăiesc cu impresia că sunt protejați, la un moment dat un procuror, nu știu cine, va rupe lanțul de iubire și va începe să pună întrebări. (…) Am asistat luni de zile la o campanie personală pentru “Cumințenia Pământului”, în condițiile în care aici se vorbește despre o sumă uriașă, de 11 milioane de euro, despre care nimeni nu știe cum a fost negociată. Toate informațiile care conduc până acum, pentru că a fost un proces total netransparent, ne spun că negocierile nu au respectat procedurile legale”, a afirmat Liviu Dragnea.

Premierul Dacian Cioloș a lansat, luni seară, Platforma România 100, o platformă care trece în revistă 10 principii “ale unei guvernări pentru cetățeni”, însoțite de mai multe proiecte naționale despre care prim-ministrul în funcție crede că “ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor”. Documentul a fost lansat de premier pe Facebook, iar în circa două ore a obținut 15.000 de like-uri și peste 6.000 de distribuiri.


Citeşte aici: Premierul Dacian Cioloș a lansat Platforma România 100. În două ore a strâns 15.000 de adeziuni pe Internet. Alina Gorghiu anunță că Platforma 100 e compatibilă cu ideile PNL


Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat că principiile de la care pornește proiectul premierului Dacian Cioloș sunt compatibile cu programul Partidului Național Liberal și a îndemnat oamenii să-l redistribuie pe Internet. Gorghiu este printre puţinii politicieni care susţin proiectul şefului Guvernului. 

“Platforma România 100 — principiile de la care pornește proiectul Dacian Cioloș sunt compatibile cu programul PNL. Read&share”, a scris Gorghiu, luni seară, pe pagina ei de Facebook.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă