10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechPreședintele PSRO Cluj a câștigat procesul cu ANI

Președintele PSRO Cluj a câștigat procesul cu ANI

 

Președintele PSRO Cluj, fostul deputat Mircia Giurgiu, a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). El a contestat raportul elaborat de inspectorii ANI prin care a fost declarat în conflict de interese.

Liderul actual al ­patidului condus de Mircea Geoană s-a ales cu această acuzație după ce și-a angajat fratele ca șofer. Mircia Giurgiu a contestat în instanță acest raport, iar judecătorii de la Curtea de Apel Cluj i-au dat câștig de cauză. Magistrații au admis contestația formulată de președintele PSRO Cluj și au anulat raportul ANI, astfel că Mircia Giurgiu va putea candida la alegerile din acest an.

Cum au început problemele

”Problemele mele au început o dată cu votul exprimat în camera Deputaților împotriva tăierii salariilor și pensiilor, precum și împotriva modificărilor Codului Muncii, modificări prin care drepturile salariaților au fost grav afec­tate. Din februarie 2011 până în octombrie 2013, timp de doi ani și opt luni au fost verificat de ­toate instituțiile statului cu drept de control și nu mi s-a găsit absolut nimic ilegal. Apoi, la doi ani și trei luni de la terminarea mandatului de parlamentar, am fost informat că urmează să fiu verificat din nou, după care, în octombrie 2015, ANI m-a acuzat de conflict de interese. Am contestat acest lucru în instanță, iar judecătorii mi-au dat dreptate. Îmi exprim satisfacția și mulțumirea tuturor celor care au avut încredere în mine și sunt bucuros de faptul că Justiția din România și-a probat independența încă o dată și a făcut dreptate”, a declarat Mircia Giurgiu.   

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă