11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechPreședintele și vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița vor să candideze la alegerile parlamentare

Președintele și vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița vor să candideze la alegerile parlamentare

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, cât și cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei, vor să candideze la alegerile palamentare, a anunţat, joi, secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea, citat de Agerpres.

„Ieri (miercuri, n.r.) a expirat perioada stabilită de conducerea organizaţiei judeţene Dâmboviţa pentru depunerea solicitărilor de candidatură pentru alegerile parlamentare. Mai mulţi colegi de-ai noştri şi-au exprimat această dorinţă de a candida. Şi-au depus candidatura Ţuţuianu Adrian, preşedintele organizaţiei judeţene, subsemnatul (Alexandru Oprea, n.r.) şi domnul senator Badea Leonardo. Pentru Camera Deputaţilor: Rovana Plumb, Gilia Claudia, Holban Carmen, Ştefan Cornel, Ştefănescu Radu Codruţ, Sandu Gabriel şi subsemnatul (Alexandru Oprea, n.r.) pentru că nu m-am decis pentru care dintre cele două camere intenţionez să candidez”, a precizat Alexandru Oprea. 

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, care este şi liderul organizaţiei PSD Dâmboviţa, este la al doilea mandat la CJ. Cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei sunt Alexandru Oprea şi Cornel Ştefan. 

„M-aţi întrebat de ce pleacă toată conducerea Consiliului Judeţean. Vreau să vă spun şi să vă asigur că nu o să plece toată conducerea Consiliului Judeţean. Cu siguranţă va rămâne cineva să conducă şi Consiliul Judeţean. Dacă mă întrebaţi, un rezultat optimist e că o să plece cel mult doi, iar un rezultat realist e că o să plece unul din cei trei. Şi asta e ceea ce vă pot asigura”, a afirmat Alexandru Oprea. 

Acesta a adăugat că, în opinia sa, PSD Dâmboviţa va obţine doi senatori şi cinci deputaţi. În total, judeţul va fi reprezentat în Parlament de trei senatori şi şapte deputaţi. 

„Nu cred că vreunul din cei care reprezentăm PSD facem lucrul acesta doar pentru imagine. Un calcul optimist pe care trebui să îl facem, bazându-ne pe rezultatul de la locale, unde organizaţia judeţeană Dâmboviţa s-a situat în primele cinci – şase organizaţii din ţară, dacă vom munci cu aceeaşi implicare şi cu aceeaşi dăruire, cred că acest rezultat, dacă nu consolidat, măcar îmbunătăţit trebuie să îl avem la parlamentare. Acest lucru va permite organizaţiei judeţene Dâmboviţa, în opinia mea, să fie îndreptăţită să solicite conducerii centrale a partidului ca organizaţia să fie reprezentată cu mai multă amplitudine la nivel guvernamental şi la nivelul structurilor de decizie, atât administrative cât şi politice”, a spus Alexandru Oprea. 

Dintre parlamentarii de Dâmboviţa din actualul mandat şi-au exprimat intenţia de a mai candida Leonardo Badea şi Rovana Plumb, la Senat, respectiv Camera Deputaţilor. Dintre cei care mai vor să candideze la alegerile din acest an se numără Claudia Gilia, preşedinta organizaţiei de femei a PSD Dâmboviţa, Gabriel Sandu, primarul comunei Voineşti şi Radu Codruţ Ştefănescu. 

„Ştefănescu Radu Codruţ înţeleg că este un candidat sprijint de organizaţia Târgovişte, nu ştiu când au luat această decizie de a-l sprijini, înţeleg că este director pe la ANCPI (Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, n.r.). Nu ştiu nici dacă este nici membru al organizaţiei, dar e opţiunea dumnealui, o să analizăm”, a menţionat preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa. 

Lista de candidaturi urmează să fie completată şi apoi aprobată de forurile de conducere ale PSD. 

„Urmează ca în Biroul Permanent Judeţean să stabilim modalitatea în care respectivele persoane care şi-au arătat intenţia de candidatură vor obţine sau vor trebui să aducă susţineri din partea organizaţiilor din care fac parte pentru că aşa cum vedeţi doritori pot fi, dar au nevoie şi de susţinere. Probabil vom avea şi de la centru nume pe listă”, a precizat Oprea. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă