17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechPreşedintele USR, Nicuşor Dan: Cerem premierului să nu adopte în şedinţa de...

Preşedintele USR, Nicuşor Dan: Cerem premierului să nu adopte în şedinţa de Guvern, niciuna dintre OUG-urile propuse de Florin Iordache, care a transformat Ministerul Justiţiei în Ministerul Minciunilor

Preşedintele formaţiunii politice Uniunea Salvaţi România, Nicuşor Dan, a solicitat prim-ministrului Sorin Grindeanu să nu adopte în ședința de Guvern de miercuri niciuna dintre ordonanțele de urgență propuse de Florin Iordache, susținând că modificarea Codurilor penal și de procedură penală în varianta ministrului Justiției "reprezintă amnistie".

"Cerem şi săptămâna aceasta prim-ministrului Sorin Grindeanu să nu adopte în şedinţa de Guvern de mâine niciuna dintre OUG-urile propuse de Florin Iordache, care a transformat Ministerul Justiţiei în Ministerul Minciunilor. Modificarea codurilor penal şi de procedură penală, în varianta propusă de Florin Iordache, reprezintă AMNISTIE. 

Dacă mâine guvernul lui Liviu Dragnea adoptă această ordonanţă, poimâine dosarul lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu se va închide pentru că fapta nu va mai fi incriminată. 

Pompierii care au permis clubului Colectiv să funcţioneze, deşi nu îndeplinea normele de protecţie împotriva incendiilor, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, vor scăpa de răspunderea penală.

Toate dosarele deschise împotriva unor politicieni pe baza unor denunţuri, cum sunt cele ale Elenei Udrea, vor dispărea. 
Dacă mâine guvernul lui Liviu Dragnea adoptă această ordonanţă vom cere Avocatului Poporului să conteste ordonanţa la Curtea Constituţională. Şi voi ieşi din nou în stradă.", susține liderul USR, într-o postare pe Facebook.

Nicușor Dan mai afirmă că, dacă Guvernul va adopta ordonanța de urgență amintită, USR va cere Avocatului Poporului să conteste actul normativ la Curtea Constituțională, iar el va ieși din nou în stradă.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă