13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechPSD: Cum se vor desfășura ultrademocraticele, dar inutilele alegeri din 11 octombrie

PSD: Cum se vor desfășura ultrademocraticele, dar inutilele alegeri din 11 octombrie

Pentru scrutinul intern din 11 octombrie, care precede cu o săptămână Congresul extraordinar al PSD, au fost tipărite aproape 580.000 de buletine de vot și se va organiza cel puțin câte o secție de vot în fiecare localitate. Eforturile par inutile în condițiile în care actualul lider interimar al PSD, Liviu Dragnea, este singurul candidat validat de Comitetul Executiv de zilele trecute.

Potrivit lui Dragnea, buletinele de vot au fost deja tipărite și trimise în județe. „Este vorba de 530.840 de membri, la care se adaugă 10 la sută buletine de vot, pentru siguranță, ca la orice alegeri. Sunt așteptați să voteze toți membrii de partid. Membrii de partid care nu sunt în localitatea lor nu pot vota decât dacă au la ei o adeverință eliberată de președintele organizației județene din care fac parte, adeverință care va rămâne lipită pe lista suplimentară respectivă“, a explicat fostul ministru al Dezvoltării, sâmbătă, la Iași.

Procesul de votare se va desfășura între orele 8,00-20,00. Rezultatul scrutinului va fi validat de Congresul din 18 octombrie, când vor fi alese celelalte funcții de conducere (președinte executiv și vicepreședinți).

Până la expirarea termenului de depunere a candidaturilor, și-au depus dosarele și senatorii Șerban Nicolae și Daniel Savu, dar aceștia nu au primit undă verde să intre în cursă, deoarece nu îndeplineau condiția susținerii din partea a cinci filiale (cea proprie plus alte patru).

Întrebat vineri dacă se mai justifică organizarea scrutinului din 11 octombrie în condițiile în care el este singurul candidat, Dragnea a răspuns: „În primul rând, este o obligaţie statutară; în al doilea rând, este un exerciţiu ultrademocratic, de democraţie maximă. Vreau să vă spun că toţi membrii de partid vor să îşi aleagă preşedintele, ei, în mod direct. Că este un candidat, că sunt doi, că sunt nouă, ei vor veni la vot“.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă