14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechPrim-vicepreședinte PNL: Guvernul Ponta joacă ping-pong cu Institutul Cantacuzino

Prim-vicepreședinte PNL: Guvernul Ponta joacă ping-pong cu Institutul Cantacuzino

Prim-vicepreședinte PNL, Cristian Bușoi, a acuzat, miercuri, că, prin propunerea recentă a premierului de a-l transfera către UMF ”Carol Davila”, Guvernul Ponta, că joacă ”ping-pong” cu Institutul Cantacuzino, informează Mediafax.

”Institutul Cantacuzino se află în acest moment în moarte clinică. În loc să îl resusciteze, Victor Ponta și miniștrii săi își pasează de la unul la altul responsabilitatea, ducând astfel spre închidere cea mai prestigioasă instituție de microbiologie și imunologie din România”, a transmis Buşoi, prin intermediul unui comunicat de presă intitulat ”Guvernul Ponta joacă ping-pong cu Institutul Cantacuzino”.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, ”trecerea Institutului Cantacuzino de la ministerul Sănătății la cel al Educației și propunerea recentă de a-l transfera către UMF ”Carol Davila”, spre ”coordonare” – variantă considerată de Victor Ponta drept o soluție reală și pe termen lung – atestă incompetența Guvernului în gestionarea situației cu care se confruntă Institutul”.

”Soluția pentru salvarea Institutului Cantacuzino nu constă în pasarea de la un minister la altul sau în coordonarea unei universități. Ce să coordoneze UMF ”Carol Davila”, care este o prestigioasă instituție de învățământ superior? Datoriile acumulate în ani de zile de Institut, din cauza nepăsării autorităților? Dacă aceasta e strategia Guvernului Ponta, atunci trebuie să vedem pe mâna cui mai ajunge Institutul, în grija cui va fi pasat și pe mai departe”, a arătat acesta.

Buşoi a mai afirmat că ”Guvernul trebuie să spună clar dacă salvează acest Institut de prestigiu și locurile de muncă de acolo sau, dimpotrivă, dă cu piciorul unei munci de cercetare de zeci de ani și posibilității ca vaccinurile produse acolo să contribuie la sănătatea populației și la bugetul României”.

”Până când Guvernul Ponta își gestionează propria incompetență și catadicsește să ia o decizie, propun organizarea unei campanii sociale la nivel național. Poate așa noi, cetățenii, vom salva o prestigioasă și importantă instituție”, mai arată reprezentantul PNL.

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a propus conducerii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Bucureşti să analizeze posibilitatea de a prelua Institutul Cantacuzino.

Cîmpeanu i-a trimis, săptămâna trecută, o scrisoare rectorului UMF Ioanel Sinescu, în care-şi exprimă “disponibilitatea de a identifica împreună soluţii în vederea deblocării situaţiei existente” la Institutul Cantacuzino.

Ministrul mai spune că UMF Bucureşti “beneficiază de cei mai buni specialişti în domeniul de activitate al institutului, cadre didactice universitare cu recunoaştere internaţională, dar şi de persoane cu experienţă şi rezultate remarcabile în ceea ce priveşte managementul unităţilor şi instituţiilor din domeniul medical”.

 

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă