8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechProgram Guvernare PNL. Ce propuneri au Blaga, Gorghiu și Predoiu. Rolul clasei...

Program Guvernare PNL. Ce propuneri au Blaga, Gorghiu și Predoiu. Rolul clasei de mijloc

Co-președinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu au lansat programul de guvernare al PNL. Cei doi lideri liberali și premierul propus, Cătălin Predoiu, au vorbit despre relaxarea fiscală, migrația medicilor, dar și alte puncte esențiale din program.

"Atrag atentia ca vreau sa indepartam perceptia negativa ca numai stanga are in vedere politicile sociale", a spus Blaga, potrivit Hotnews.ro. El a lansat și o invitație pentru ”toți cei care cred că a venit vremea unui nou guvern, a unui nou proiect…să ni se alăture într-o nouă majoritate care să înlăture de la putere a PSD.”

Citește și PNL și-a lansat programul de guvernare. Blaga vrea majoritate contra PSD

Alina Gorghiu a vorbit despre mai multe probleme pe care PNL le tratează în noul program de guvernare. "Eu si PNL credem ca avem nevoie de un cod fiscal care sa fie mai lung decat mandatul unui premier. Politica noastra de relaxare fiscala va fi insotita permanet de masuri de reforma structurala. Obiectivele noastre pornesc de la ideea de dezvoltare a clasei de mijloc, care sa reprezinte peste 50% din populatia Romaniei, o economie competitiva si o societate dezvoltata."

Cătălin Predoiu a spus că România trebuie să creeze intrumente economice puternice, la fel cum și Polonia a ajuns să aibă o bursă puternică în regiune.

Premierul desemnat al PNL a trasat câteva puncte principale ale programului de guvernare: "Cinci probleme pragmatice trebuie rezolvate in educatie: reducerea abandonului scolar (aprox. 17% acum, e foarte mult), accesul sporit in universitati al tinerilor din mediul rural (doar 5% din studenti sint acum de la sate – vom construi un program national), implicarea cit mai larga a capitalului privat in sprijinirea scolii, o retea de scoli profesionale, construirea unui parcurs de cariera pentru profesori (pachete pe termen lung pentru a fi interesati sa intre in educatie, inclusiv un masterat didactic, mobilitate)."

Citește și Predoiu: Autrostrada Sibiu – Pitești este o prioritate si trebuie realizată

"Al doilea domeniu prioritar e sanatatea. Pacient, guvern, stat – un triunghi de actori nefericiti. Cauzele sint comune: logistica proasta, lipsa de cariera pe termen lung a medicilor, diferentele intre calitatea actului medical in functie de zona, furnizarea de medicamente, platile informale, banii cheltuiti netransparent", a mai spus Predoiu.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă