16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăTechProiect de lege: Adresă de mail UNICĂ pentru firme. Ce se întâmplă...

Proiect de lege: Adresă de mail UNICĂ pentru firme. Ce se întâmplă cu poștașul

Orice firmă ar putea primi, odată cu înregistrarea fiscală, pe lângă codul unic de indentificare (CUI) sau codul de identificare fiscal, și o adresă de mail identică cu acesta, care va reprezenta sediul electronic al operatorului economic, conform unui proiect de lege inițiat de liberalul Teodor Atanasiu, relatează Hotnews

În acest fel, ar urma să fie eliminate costurile de tipărire ale actelor administrative și eventualele întârzieri. Firmele și instituțiile publice nu ar mai avea nevoie nici de serviciile Poștei Române și nici de curierat. 

Orice comunicare care va fi transmisă prin e-mail va avea aceleași efecte ca informările tipărite și transmise până acum prin poștă sau curier.

“Art. 3 ) Odată cu înregistrarea, orice operator economic va primi alături de codul unic de identificare sau codul de identificare identificare fiscal, o adresă de email identică  cu acesta. Această adresă va  constitui sediul electronic al operatorului economic, până la lichidarea, desființare, sau încetarea prin orice modalitate  prevăzută de lege a  persoanei juridice”, se arată în proiectul de lege citat.

Teodor Atanasiu a explicat că dacă acest proiect de lege va fi aprobat de Parlament va ajuta la economisirea de timp și bani.

”În epoca internetului de mare viteză noi încă suntem dependenţi de hârţoage. Ne plângem de birocraţie, de timp pierdut, dar suntem obligaţi să aşteptăm până găseşte factorul poştal pe cineva la sediu că să-i înmâneze un act oficial. Comunicarea prin intermediul mijloacelor electronice a devenit o obişnuinţă în viaţă de zi cu zi şi cu toate acestea instituţii ale statului precum ANAF sau instanţele judecătoreşti continuă să transmită documente oficiale prin intermediul poştei sau curierului, fapt care da naştere la amânări, vicii de procedura şi costuri generate de tipărirea inutilă. Sper că această iniţiativa legislativă să fie aprobată în planul Parlamentului şi să ne ajute să economisim timp şi bani”, a declarat senatorul PNL Teodor Atanasiu.

De menționat este că niciun mesaj nu va putea fi modificat, sub sancțiunea penală a infracțiunii de fals, iar Oficiul Registrului Comerțului (ONRC) va găzdui gratuit adresele de email și serviciul de arhivare electronică. 

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă