10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechPronosticul dat de șeful PMP pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Pronosticul dat de șeful PMP pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, duminică, că parlamentarii partidului pe care îl conduce vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, însă a precizat că moțiunea nu va trece pentru că PNL “mimează actul de opoziție”, informează Agerpres.

“În prezent, în Mișcarea Populară sunt șase colegi parlamentari. (…) Deși PNL mimează actul de opoziție, pentru că un partid aflat în opoziție și care vrea să dărâme un guvern utilizează toate mijloacele democratice pe care le are la dispoziție, nu o face cu toată convingerea și, din păcate, această moțiune de cenzură nu va reuși. Acesta este punctul nostru de vedere. În mod sigur, parlamentarii Mișcării Populare vor vota pentru plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria”, a declarat Tomac.

Citește și: Oprea anunţă cum votează UNPR la moţiunea de cenzură a PNL

Acesta a subliniat că Ponta, care a fost trimis în judecată de DNA, “se ține de scaunul de premier”, o astfel de situație fiind de nepermis într-un stat din Uniunea Europeană.

“De altfel, suntem singurul partid de opoziție care a ieșit în stradă imediat ce a fost pus sub urmărire penală premierul României. Nu discutăm despre persoane, discutăm despre importanța funcției. Într-un stat democratic, într-un stat din UE, (…) este de nepermis ca șeful Executivului să fie implicat într-un asemenea scandal și să se țină de scaunul de premier. Din acest punct de vedere, există toate elementele pentru care domnia sa trebuia să plece demult din funcție”, a mai spus Eugen Tomac.

De asemenea, președintele PMP consideră că moțiunea putea fi “mult mai consistentă”, având în vedere dificultățile cu care se confruntă România.

Citește și: Liberalii au depus moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Ponta. Când va fi votată

“Cred că PNL mimează actul de opoziție pentru că, în timp ce se citea moțiunea de cenzură în Parlament, care putea fi mult mai consistentă, având în vedere dificultățile grave, atât sociale, economice, inclusiv în agricultură, cu care se confruntă România. Au fost omise (aceste dificultăți—n.r.) din acest document, drept dovadă că este doar un act mimat de Opoziție”, a mai spus Tomac.

Președintele PMP a participat duminică, la Ploiești, la Conferința județeană a organizației Prahova a partidului.

Cele mai citite

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...
Ultima oră
Pe aceeași temă