15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăTechProstituția bagă zâzanie între femeile-politician

Prostituția bagă zâzanie între femeile-politician

Cristina Dumitrache, deputat PSD, a cerut public legalizarea prostituției, femeile din PNL consideră aceasta „o temă imaginară“.

Opolemică agită de câteva zile scena politică din Constanța: este bine sau nu ca prostituția să fie legalizată? Subiectul, care a mai fost deschis în urmă cu câțiva ani, a fost resuscitat de la tribuna Parlamentului de către deputatul PSD de Constanța Cristina Dumitrache. Aceasta a susținut o declarație politică în care afirmă că prostituția este “o realitate de care nu putem face abstracţie, o activitate generatoare de profit“.

 “Există, şi nu de ieri de azi, reţele transfrontaliere de traficanţi de carne vie. Mii de cazuri de tinere, din diverse motive, mai ales a sărăciei, aleg sau nu benevol, să se prostitueze. Multe dintre acestea, mai mult de jumătate, conform datelor Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, sunt minore cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, sfârşesc în mod dramatic, iar poveştile lor au un final tragic. Reţelele de traficanţi racolează tinere din mai multe judeţe ale ţării, inclusiv Constanţa sau copii din centrele de plasament, pe care îi forţează să se prostitueze, uneori doar şi pentru a obţine o masă caldă“, a precizat aceasta.

Deputatul se gândește și la prostituatele de lux din București, dar și la minorele devenite sclave sexuale și afirmă:

“Poate legiferarea prostituţiei nu este o soluţie în sine, însă coroborată cu alte reglementări legale, de care nu ducem lipsă în domeniul asigurării ordinii şi siguranţei publice, putem contribui la protejarea acestor copii/tinere, la combaterea şi prevenirea fenomenului şi la însănătoşirea societăţii“. În opinia sa, legiferarea acestor servicii ar conduce și la consolidarea bugetului de stat şi al asigurărilor de sănătate. Ca argument aduce și exemple ale țărilor care au legiferat prostituția: Germania, Olanda sau mai recent Italia care, după modelul olandez, prin proiectul „red-light street“ inaugurează în aprilie 2015, la Roma, un district destinat acestei activităţi.

Femeile din PNL scuipă în sân

Organizația de Femei a noului PNL Constanța au reacționat. “Subiectul se încadrează perfect în temele imaginare, promovate de primarul Constanței, Radu Mazăre.

Dorința primarului nostru de a face „turism sexual la malul Mării Negre“ ar fi completată perfect prin legalizarea prostituției. Astfel, s-ar
putea emite bon fiscal turiștilor străini sosiți aici în căutare de „fete frumoase“, iar pesediștii ar fi mulțumiți pentru ințiativa lor creativă, ieșită din comun“, spun reprezentantele Organizației de Femei a PNL Constanța. În opinia lor, această inițiativă nu face decât să continue seria de bombe mediatice fără fundament, lansate de parlamentarii PSD.

„Noi, femeile din PNL Constanța ne întrebăm care sunt fundamentele pentru care PSD Constanța, prin deputatul Cristina Dumitrache, face un demers pentru o astfel de solicitare? S-a efectuat o analiză de impact în statele care au adoptat o astfel de lege? Oare s-a consultat cu primul ministru sau cu primarul Constanței? Pe modelul propus de doamna deputat care cere legalizarea prostituţiei, ca metodă de protecţie la adresa tinerelor din România expuse riscului traficului de carne vie, ar trebui să ceară și legalizarea drogurilor, pentru a combate consumul de droguri în rândul tinerilor“, mai spun liberalele.

Acestea se întreabă câte femei constănțene au votat PSD, pentru ca în nomenclatorul clasificărilor profesionale să apară o nouă meserie: cea de lucrător?

„Am fi curioși, prim-ministrul Victor Ponta, primarul Constanței Radu Mazăre sau chiar doamna deputat, Dumitrache ar elibera o recomandare pentru o persoană care dorește să se angajeze drept lucrător sexual?“, mai spune reprezentantele PNL.

Ce spune șeful PSD Constanța

Președintele PSD Constanța, Radu Mazăre, afirma, în 2011, că prostituția este o realitate și că trebuie legalizată.

„Da, trebuie legalizată prostituţia, având în vedere că privim către Europa de Vest, atâta vreme cât în Germania, Franţa, Olanda este legal… în 80% din ţările vestice este legal. Uitaţi-vă în ziare, la mica publicitate şi ce vedeţi acolo, vi se ridică părul în cap. «Fac sex de tot felul, şi d-ăla, şi d-ăla…». Este reclamă pe faţă“, a spus Mazăre. Acesta a spus în mai multe rânduri că litoralul ar trebui să se promoveze prin fete frumoase.

 

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă