19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăTechPSD a anunțat că NU votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

PSD a anunțat că NU votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Parlamentarii PSD vor fi prezenţi, vineri, la moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului, dar nu vor vota, a anunţat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, informează Mediafax.

“Din respect pentru Parlament, PSD va fi prezent în sală, dar nu va vota. Este treaba opoziţiei să strângă numărul necesar de voturi”, a declarat,  Rovana Plumb.

Citește și: Cum se pregăteste Blaga pentru moţiunea de cenzură contra Guvernului Ponta

PSD a transmis şi un comunicat în care Rovana Plumb arată că opoziția are răspunderea de a strânge voturile pentru moțiune şi că opinia PSD este clară, şi anume că acest demers al opoziției nu poate fi luat în calcul, fiind doar “generator de haos și instabilitate politică”.

Marţi, copreşedintele PNL Vasile Blaga declara, la Gândul Live, că, uitându-se la “matematica parlamentară”, ar spune că nu sunt şanse foarte mari ca moţiunea de cenzură să treacă, dar, pe de altă parte, se bazează “pe buna-credinţă faţă de propriul electorat a unora de la PSD şi UNPR”.

PNL a depus, săptămâna trecută, la Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”.

Citește și: PNL anulează LANȚUL UMAN împotriva lui Ponta. Cum motivează Blaga decizia

În moţiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă preşedintele României “prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora” şi că “este timpul să recunoască şi să părăsească puterea”.

Dezbaterea moţiunii de cenzură va începe vineri la ora 10.00.

Cele mai citite

CFR S.A. are în bugetul pe 2024 o alocare de 5,8 miliarde de lei pentru investiţii în infrastructura feroviară

Bugetul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. pe anul 2024 înregistrează o creştere de 62,24% a veniturilor totale faţă de anul anterior, respectiv...

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...

Florin Piersic are “o evoluție lent favorabilă” în spital

Actorul Florin Piersic rămâne în spital însă are "o evoluție lent favorabilă", anunță un comunicat transmis de Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor. Comunicatul a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă