12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechPSD Constanța s-a despărțit în aplauze de Mazăre și Constantinescu

PSD Constanța s-a despărțit în aplauze de Mazăre și Constantinescu

Delegații care au ales noua conducere a partidului i-au aplaudat furtunos pe foștii conducători, dar s-au descotorosit de ei fără prea mari remușcări.

Senatorul PSD Nicolae Moga le-a mulțumit lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu pentru tot ceea ce au făcut pentru partid și pentru Constanța. Se întâmpla luni seară, când peste 600 de delegați au fost convocați să-și aleagă noul lider al organizației județene. La auzul acestor vorbe, sala a început să aplaude puternic. Așa s-a despărțit PSD Constanța de cei doi. Mai mult, președintele organizației municipale și primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, a punctat cât de greu este să îi urmezi lui Mazăre. I se adresa lui Felix Stroe, singurul candidat pentru funcția de președinte al organizației județene.

„E greu să vii după Radu Mazăre, e greu să atingi performanțele lui Radu Mazăre, dar cred că organizându-te așa cum ai făcut-o în cadrul companiei de apă, luând ce e mai bun de la fiecare coleg și știindu-i foarte bine rolul într-o echipă, poți să faci asta. Organizația municipală te va sprijini atâta vreme cât avem un proiect comun, iar proiectul trebuie să fie acela de a face viața oamenilor mai bună, nu doar să câștigăm alegerile. Avem împreună un an până la alegerile locale și sunt convins că avem timp suficient să le arătăm oamenilor că putem face într-un an cât alții nici nu s-au gândit că pot face”, a spus Făgădău.

Un vot fără surprize

Votul s-a desfășurat fără surprize și fără circ. Nicușor Constantinescu, cel care spusese că dorește să candideze, nu s-a prezentat la alegeri. Câștigător a fost singurul candidat, Felix Stroe, directorul companiei de apă din Constanța. Delegații au votat pe buletin, nu cu mâna ridicată, astfel încât cine nu l-a dorit a putut să-și exprime opinia în secret. Stroe a câștigat cu 629 de voturi pentru. Împotrivă au votat cinci persoane. Niciun vot nu a fost anulat. Preşedinte executiv al PSD Constanţa a fost ales Decebal Făgădău, primarul interimar al municipiului Constanţa.

Mai multă democrație

Stroe a spus că vrea să aducă un plus de democrație în partid, subliniind că acest lucru a lipsit partidului. ”Propunerile pe care le vor face organizațiile locale vor fi tratate cu respect în cadrul Biroului Permanent Județean, înseamnă că toate proiectele importante se vor discuta în cadrul Biroului Permanent Județean, nu pe la colțuri sau prin bisericuțe. Vă promit că această practică de a discuta separat anumite probleme va dispărea în totalitate”, a spus Stroe.

„Nu am fost ofițer de securitate“

Stroe a afirmat că nu a fost colaborator al Securității: „Mi-am desfășurat întreaga carieră militară în marina militară, pe linie de comandă și Stat Major. Nu am fost nicio secundă ofițer de contrainformații militare, deși nu ar fi fost o rușine să fi fost ofițer de contrainformații militare. Am fost 13 ani și jumătate ambarcat pe nave militare și 5 ani și jumătate am fost comandantul unei importante nave militare. Nu am fost ofițer de contrainformații, nu am fost nici ofițer de Securitate și prin două certificate de la CNSAS mi s-a adus la cunoștință că nu am fost nici colaborator al Securității”.   

De la armată la apă

Felix Stroe (foto), în vârstă de 60 de ani, a absolvit Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” în 1978 , apoi a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti. Între 2000 şi 2003, a fost viceprimar al municipiului Constanţa, iar între 2000 şi 2013, consilier în cadrul Consiliului Local Constanţa. Din aprilie 2003 şi până în prezent, el a deţinut funcţia de director general al Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa. Din 2014 este preşedinte al Asociaţiei Române a Apei.

Din 2010 este cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, iar un an mai târziu a primit distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Komrat din Republica Moldova. În luna martie a acestui an, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Felix Stroe s-a aflat în incompatibilitate deoarece în perioada 18 iunie 2008 – 18 februarie 2013 a deţinut simultan funcţia de consilier local şi funcţia de preşedinte al Consi­liului de Administraţie şi director general al SC RAJA SA. El a atacat în instanţă raportul ANI, iar dosarul pe află pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Pe 17 noiembrie 2014, Felix Stroe a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD Constanţa, din cauza rezultatului înregistrat la alegerile prezidenţiale.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă