13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechPSD Galaţi: Dragnea obţine 98,2% din voturi. Câți membri de partid au...

PSD Galaţi: Dragnea obţine 98,2% din voturi. Câți membri de partid au ieșit la vot

Organizația județeană PSD Galați a anunțat că Liviu Dragnea a obținut 98,2% din voturile valabil exprimate duminică în cadrul scrutinului intern al PSD pentru alegerea preşedintelui partidului, iar prezenţa la vot a social-democraţilor gălăţeni a fost de peste 93%, potrivit Mediafax

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene PSD Galaţi, Claudiu Brânzan, a anunţat, luni, că Liviu Dragnea a primit, în judeţul Galaţi, 17.187 de voturi. 

Citește și: PSD a intrat în epoca Dragnea

În judeţul Galaţi, la alegerile interne din cadrul PSD au fost aşteptaţi 18.800 de membri de partid, dintre care 2.900 din municipiul Tecuci şi 4.000 din municipiul Galaţi. Potrivit datelor prezentate de Brânzan, dintre cei înscrişi pe listele de vot, s-au prezentat, duminică, la alegerile interne 17.616 de social-democraţi gălăţeni, rezultând o prezenţă de 93,7%.

La Congresul PSD din 18 octombrie, în cadrul căruia va fi validată alegerea preşedintelui partidului şi vor fi desemenţi preşedintele executiv şi vicepreşedinţii, din partea organizaţiei judeţene PSD Galaţi va participa o delegaţie formată din 101 de membri.

La nivel naţional, potrivit centralizării datelor din teritoriu, 81,23% dintre social-democraţi s-au prezentat, duminică, la urne, judeţul Galaţi fiind printre cele cu prezenţa cea mai bună la vot.

Citește și: Băsescu: “Trăim o zi crucială pentru viitorul patriei noastre.” Ce spune despre alegerile în PSD

Liviu Dragnea a anunţat că luni, în Comitetul Executiv Naţional, se va face o analiză a fiecărei filiale în parte cu privire la mobilizarea membrilor la vot, însă procesul va fi o “radiografie” a capacităţii de organizare a partidului şi nu va fi urmată de sancţiuni pentru filialele cu rezultate slabe.

Social-democraţii au votat, duminică, într-un scrutin intern, pentru alegerea preşedintele partidului, singurul candidat fiind Liviu Dragnea, actualul preşedinte interimar al partidului.

 

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă