14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechPSD îl propune pe Ilie Sârbu ca vicepreşedinte al Curţii de Conturi

PSD îl propune pe Ilie Sârbu ca vicepreşedinte al Curţii de Conturi

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică, în urma şedinţei senatorilor social-democraţi, că partidul îl va susţine pe Ilie Sârbu în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi. 

De asemenea, Dragnea a precizat  că decizia i-a aparţinut lui Sârbu, care vrea să renunţe la politică.

“I-am anunţat pe colegii mei din grup că va avea susţinerea şi a partidului pentru a ocupa un post de vicepreşedinte la Curtea de Conturi, la Autoritatea de Audit, pentru că PSD nu îşi permite să propună într-o funcţie oameni care nu au experienţă sau oameni de care nu suntem siguri că-şi pot gestiona cum trebuie responsabilităţi”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax

Citește și: Ilie Sârbu s-a retras din funcția de șef al senatorilor PSD. Mihai Fifor, noul lider

Dragnea a adăugat că atât el cât şi colegii săi au “mare încredere” în Ilie Sârbu.

Totodatp, Dragnea a ţinut şi să respingă informaţiile potrivit cărora el ar fi cerut retragerea lui Sârbu din această funcţie, afirmând că decizia i-a aparţinut senatorului.

“Mi-a spus că ar vrea să îşi încheie cariera politică în acest fel, ar vrea să meargă la Curtea de Conturi. A fost decizia dumnealui, dincolo de toate zvonurile care au ieşit pe surse, decizie pe care eu i-am spus-o şi personal şi public că o susţin”, a explicat liderul interimar al PSD.

Dragnea a mai spus că experienţa politică, dar şi experienţa în fruntea instituţiilor pe care le-a mai condus îl recomandă pe Ilie Sârbu pentru a deveni vicepreşedinte al Curţii de Conturi, precizând că acesta “poate gestiona o funcţie de o asemenea importanţă”.

Citește și: Ponta, dezvăluiri despre retragerea lui Ilie Sârbu

“Îi mulţumesc domnului Ilie Sârbu pentru modul cum a gestionat poziţia de lider de grup. A contat foarte mult partid, a fost un sprijin serios pentru Guvern. Este un om cu experienţă politică cu multă substanţă, un om cu anvergură, cu foarte multă pricepere”, a mai spus Dragnea.

După retragerea lui Ilie Sârbu de la şefia grupului PSD din Senat, duminică senatorii social-democraţi l-au ales în această funcţie pe Mihai Fifor.

Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă