19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechPSD îl susţine pe Ioan Chelaru pentru şefia Comisiei de revizuire a...

PSD îl susţine pe Ioan Chelaru pentru şefia Comisiei de revizuire a Constituţiei

Partidul Social Democrat îl va susţine pe senatorul Ioan Chelaru pentru preşedinţia Comisiei de revizuire a Constituţiei, au precizat, luni, surse din partid, informează Mediafax.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că speră ca lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei să fie "repornite".

"Sperăm ca, odată cu desemenarea, chiar azi, în plenul comun, a reprezentanţilor PNL în Comisia de revizuire, să putem reporni procesul de revizuire, proces aşa cuma fost prezentat de USL, cum s-a votat şi transmis la Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia, astfel încât să intre pentru adoptare în Parlament,şi ulterior supus referendumului", a spus Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a anunțat, săptămâna trecută, că liberalii au decis să-i schimbe din Comisia de revizuire a Constituției pe parlamentarii care și-au încetat mandatul sau care au decis să se retragă, cum este cazul lui Crin Antonescu și al Alinei Gorghiu.

El a menționat că vor fi înlocuiți senatorii CrinAntonescu și Tudor Chiuariu, foștii deputații Petre Roman, George Scutaru și actualul co-președinte al PNL, AlinaGorghiu și a precizat că Antonescu și Gorghiu au decis să se retragă din Comisia de revizuire a Constituției.

De asemenea, Stroe a afirmat că PNL va propune un candidat pentru poziția de președinte al Comisiei în locul lui CrinAntonescu. Surse din PNL au declarat pentru MEDIAFAX că liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, va fi cel propus pentru poziția de președinte al acestui for.

La rândul său, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, joi, că discuţia despre cine va fi propus pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei va avea loc în cadrul coaliţiei de guvernare, în condiţiile în care şefia Comisiei de Cod electoral a fost cedată PNL.

Ponta a precizat că PSD şi PNL au schimbat preşedinţiile comisiilor de Cod electoral şi de revizuire a Constituţiei, fiecare formaţiune având un interes în preluarea uneia sau a alteia dintre comisii.

"PNL avea preşedinţia Comisiei de revizuire a Constituţiei. Domnul Antonescu a renunţat (la şefia comisiei, n.r.) şi pentru PSD proiectul USL de revizuire a Constituţiei era, între cele două, pe primul loc ca prioritate, iar pentru PNL era schimbarea sistemului electoral. Înţeleg că a fi preşedinte domnul Voicu, care a fost şi în 2008, când s-a făcut legea actuală, deci e cel mai în măsură să o modifice", a spus Ponta.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă