20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechUPDATE: Când îşi va alege PSD candidaţii pentru alegerile din 2016

UPDATE: Când îşi va alege PSD candidaţii pentru alegerile din 2016

UPDATE 12.30: PSD va definitiva listele de candidaţi pentru fiecare localitate, precum şi listele de consilieri locali şi judeţeni, în prima parte a lunii febraurie, a anunţat, sâmbătă, Liviu Dragnea, anunţând şi că secretarul general al partidului, Marian Neacşu, va coordona campania electorală la locale.

“Am discutat despre candidaţi, care sunt prognozele pe care le au fiecare şi analizele pe care le au, urmând ca în prima parte a lunii februarie să avem discuţia finală şi să stabilim candidaţii pentru toate localităţile şi pentru toate listele”, a anunţat liderul PSD, la finalul Comitetului Executiv Naţional de la Piatra Neamţ, potrivit Mediafax. Dragnea a precizat şi că secretarul general al PSD, deputatul Marian Neacşu, va fi coordonatorul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Cu toate acestea, Dragnea a precizat că există localităţi unde s-a stabilit deja cu certitudine care vor fi candidaţii, precum la Iaşi, unde PSD îl propune pe Mihai Chirică, actualul primar interimar, precum şi la Constanţa, unde PSD îl propune pe Decebal Făgădău, actualul primar interimar.

Pe de altă parte, Dragnea a anunţat că a fost adoptată o rezoluţie prin care, pe listele de consilieri locali şi judeţeni, PSD va putea propune şi candidaţi care nu sunt membri de partid, fiecare organizaţie urmând să decidă care va fi procentul exact. Liviu Dragnea a promis şi că pe aceste liste se vor afla şi mulţi tineri.

În privinţa calendarului privind politica de alianţe, PSD va avea la finalul lunii ianuarie o serie de întâlniri în care va stabili dacă va merge alături de UNPR în alegeri sau nu, precum şi alte detalii organizatorice. Dragnea a precizat că la şedinţa de la Piatra Neamţ nu a fost luată nicio decizie în acest sens, ci doar i-a informat pe liderii de filială să facă analize, care să fie prezentate în următoarea şedinţă CExN, de peste două săptămâni.

UPDATE 12.05: Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, va fi coordonatorul de campaniilor partidului din 2016, a decis sâmbătă Comitetul Executiv Naţional, reunit la Piatra Neamţ. “Marian Neacşu, în săptămâna următoare, va stabili liniile principale de strategie electorală şi de acţiuni politice şi de campanie electorală în perioada următoare. De asemenea, îşi va stabili şi va propune Comitetului Executiv Naţional echipa de campanie”, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei CExN al partidului.

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit, sâmbătă, la Piatra Neamţ, urmând să-şi stabilească listele de candidaţi pentru alegerile locale, după cum a anunţat preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Potrivit Agerpres, el a precizat că în cadrul şedinţei va fi desemnat coordonatorul naţional al campaniei PSD pentru 2016. 

“Am convocat Comitetul Executiv pentru a discuta câteva proiecte pe care trebuie să le urmărim în campania electorală pentru alegerile locale, de asemenea câteva acţiuni de organizare, discutarea listelor de candidaţi pentru fiecare judeţ, în cea mai mare parte. (…) În ceea ce priveşte strategia de campanie, pentru că s-a tot vorbit despre asta, ne cunoaştem de foarte mulţi ani, nu inventează nimeni apa caldă, nu este nevoie de strategii sofisticate de campanie electorală. Să facem ceea ce am făcut tot timpul foarte bine şi anume să discutăm cu oamenii. Este un partid îndreptat către cetăţeni”, a afirmat Dragnea. 

Preşedintele PSD a precizat că vor fi câteva abordări diferite faţă de campaniile electorale precedente. “O să avem câteva abordări diferite faţă de campaniile trecute. Vom avea un proiect de deschidere a partidului către cetăţeni, vom invita cetăţeni din fiecare comunitate să participe la alegeri pe listele noastre, cetăţeni care vor să se implice în viaţa comunităţii. De asemenea, vom avea pe listă foarte mulţi tineri, aşa cum am convenit la Congres, 2016 este anul în care pregătim noua generaţie de tineri. De asemenea, vom discuta în amănunt despre legea finanţării partidelor pentru că sunt proceduri foarte bine definite, dar care trebuie înţelese bine. Orice neregulă financiară în finanţarea campaniei electorale poate duce la anularea mandatului de ales”, a punctat Liviu Dragnea. 

 

 

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă