21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechPSD își reface organizațiile cu nemulțumiții din PNL

PSD își reface organizațiile cu nemulțumiții din PNL

Apropierea campaniei electorale a intensificat reașezarea organizațiilor politice locale. După ce PNL a pierdut la Gherla două garnituri de lideri, una condusă de Mircea Corăbean, care a trecut la ALDE, iar alta condusă de Vlad Bărbos, care a trecut la Mișcarea Populară, liberalii încep să piardă lideri locali și în favoarea PSD. Unul dintre cele mai importante transferuri politice realizate de social-democrați este cel al liderului vechiului PNL din comuna Feleacu, Gabriel Costea, care este și consilier local.

”Din PNL am plecat trei consilieri locali. Unul va veni alături de mine în noua echipă din cadrul PSD, iar cel de-al treilea se va retrage din viața politică”, a spus Gabriel Costea. La rândul său, președintele PSD Cluj, consilierul județean Remus Lăpușan, a declarat că ”domnul Gabriel Costea este candidatul cu care vom câștiga Primăria Feleacu.
L-am susținut fără rezerve și la alegerile locale din 2012, când colegul nostru a candidat sub sigla USL. Acum sunt convins că îl învinge pe actualul primar”.

Alături de Gabriel Costea au trecut și aproximativ 50 de membri ai vechiului PNL, care formau osatura acestei formațiuni politice din Feleacu. În mod paradoxal, fostul președinte al PNL Feleacu va candida din partea PSD, iar din partea PNL va candida actualul primar, Nicolae Balea, președintele fostului PDL. Acum patru ani, Nicolae Balea a câștigat la o diferență de doar aproximativ 100 de voturi în fața lui Gabriel Costea, în condițiile în care actualul primar a beneficiat și de sprijinul comunității maghiare, care domină numeric unul dintre satele comunei, Gheorgheni. Noul lider al PSD Feleacu dorește să îi atragă și pe clujenii care s-au mutat în număr mare în ultimii patru ani în Feleacu.

”Oamenii sunt nemulțumiți și pe bună dreptate. Nu am reușit să atragem nici un ban din fondurile europene. Primăria a investit două milioane de lei pentru construcția viitorului stadion, care este acum lăsat în paragină. În Vâlcele, ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Practic, în Vâlcele se află casa de gaz care alimentează rețeaua din satul Rediu, comuna Aiton, dar în Vâlcele oamenii nu au gaz. În sat a fost turnat asfalt, există asfalt și pe drumul european E60 dintre Cluj-Napoca și Turda, însă între ele există un drum lung de vreo 800 de metri care e neasfaltat. De asemenea, tot din cauza actualului primar, suntem la cinci kilometri depărtare de Cluj-Napoca și nu avem rețea de apă și canalizare. În schimb, compania de apă din Cluj este capabilă să facă rețele de bună calitate în județul Sălaj. Dacă am fi avut un primar bun, am fi avut de multă vreme asemenea rețele și în Feleacu. Un alt proiect blocat este cel al Centrului pentru Managementul Integrat al Deșeurilor. Primarul ar fi trebuit să negocieze și să semneze parteneriatul cu Consiliul Județean, în așa fel încât să aducă beneficii și comunității locale”, a spus consilierul local Gabriel Coste.

Lideri ai vechiului PDL trec la PSD

Dacă în Feleacu la PSD au trecut vechii liberali, în comuna Luna au plecat din PNL foștii lideri locali ai PDL. Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a făcut acest anunț într-o conferință de presă. ”Fostul primar al comunei Luna, domnul Aurel Giurgiu, a trecut la PSD, împreună cu foștii membri PDL. Domnul Giurgiu va candida din partea PSD la Primărie”, a spus Remus Lăpușan. El a comentat și situația unor organizații destructurate prin plecarea liderilor locali la partidul condus de Mircea Geoană, PSRO. ”La Florești vom reorganiza filiala și vom avea stabiliți în curând candidații la Primărie și la Consiliul Local”, a spus liderul PSD Cluj. În Florești, patru din cei șase consilieri ai PSD, în frunte cu liderul local, Julien Muntean, au trecut la PSRO. Julien Muntean va candida la Primărie. De asemenea, la Câmpia Turzii, fostul primar al municipiului, Ștefan Constantin, fost membru PSD, va candida la Primărie din partea PSRO.   

Oamenii sunt nemulțumiți – și pe bună dreptate. Nu am reușit să atragem nici un ban din fondurile europene. Primăria a investit două milioane de lei pentru construcția viitorului stadion, care este acum lăsat în paragină. În Vâlcele, ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Practic, în Vâlcele se află casa de gaz care alimentează rețeaua din satul Rediu, comuna Aiton, dar în Vâlcele oamenii nu au gaz.“ Gabriel Costea, consilier local Feleacu.

Cele mai citite

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...
Ultima oră
Pe aceeași temă