15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechPSD reacționează la acuzațiile care i se aduc premierului

PSD reacționează la acuzațiile care i se aduc premierului

PSD acuză că ”este mai mult decât suspect” faptul că șeful Guvernului a fost chemat la DNA în ziua depunerii moțiunii de cenzură de către liberali, relatează Mediafax

Astfel, purtătoarea de cuvânt a PSD, Gabriela Firea, a declarat că premierul nu a fost niciodată asociat la “Şova şi asociaţii” şi nu a avut relaţii juridice cu complexurile Turceni şi Rovinari.

“Sincer, mi se pare foarte suspect faptul că domnul Victor Ponta este chemat la DNA tocmai în ziua în care este depusă moţiunea de cenzură a celor din PNL. Este cel puţin ciudat acest întreg caz. Instituţiile, în repetate rânduri, au precizat că nu există nicio problemă”, susţine, într-n comunicat, purtătoarea de cuvânt al PSD, Gabriel Firea.

Citește și: Victor Ponta, URMĂRIT PENAL în dosarul lui Dan Șova. Lista celor 19 infracțiunilor de care este acuzat premierul. Condițiile în care Iohannis îl poate SUSPENDA

Mai mult, purtătoarea de cuvânt PSD a subliniat că este absurd să i se ceară demisia primului ministru. 

“Am auzit voci în spaţiul public care cereau deja demisia domnului Victor Ponta. Cred că este absurd! Domnul Victor Ponta nu are niciun motiv să îşi dea demisia, ci trebuie să îşi încheie mandatul dat de cetăţeni. Până la urmă, nu DNA face guvernare! Victor Ponta nu a avut niciodată, ca avocat sau în altă calitate, o relaţie juridică de niciun fel cu complexurile Energetice Turceni şi Rovinari”, afirmă Firea, subliniind că adrese oficiale ale DNA şi ANI reprezintă dovezi în acest sens.

Purtătoarea de cuvânt al PSD susţine că Victor Ponta nu a fost niciodată asociat la societatea “Şova şi asociaţii”, ci şi-a desfăşurat activitatea în calitate persoană fizică autorizată.

“În această calitate, a acordat asistenţă juridică în cauze penale pentru diverse persoane fizice sau juridice, în mod direct sau pe baza unor contracte de colaborare cu alţi avocaţi care desfăşurau doar activităţi de drept civil şi comercial. Dovada în acest sens este adresa de la Baroul Bucureşti”, afirmă Firea.

Gabriela Firea acuză că este vorba de “o temă reîncălzită” din anii trecuţi, iar Victor Ponta “a prezentat documentele care demonstrează minciunile proferate, la vremea respectivă, de catre Băsescu, Blejnar şi alţii”.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, potrivit DNA.

Citește și: PNL a depus moţiunea de cenzură la adresa Guvernului. PSD acuză că moțiunea contra Guvernului și urmărirea penală a lui Ponta se suprapun

Una dintre acuzaţii se referă la faptul că Victor Ponta ar fi emis mai multe facturi, fără a avea o bază legală, în baza unui contract încheiat între firma sa de avocatură şi cea a lui Dan Şova. Anchetatorii susţin că, în realitate, premierul nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare cu Şova.

De asemenea, Ponta este urmărit penal pentru conflict de interese, infracțiune săvârșită pe când era prim ministru. Pentru această acuzație, DNA a solicitat Parlamentului încuviințarea cererii de urmărire penală. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă