10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechPSD s-a decis. Va boicota votul pentru şefia SIE

PSD s-a decis. Va boicota votul pentru şefia SIE

Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD, a declarat, vineri, că partidul pe care îl conduce va boicota votul de mâine asupra nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe. “Nu susținem nominalizarea făcut de președinte și nu vom participa la vot“, a declarat Plumb.

CITEŞTE ŞI  Mihai Răzvan Ungureanu va fi audiat marţi, la ora 11, în Comisia SIE

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor: “S-a discutat aproape trei ore la partid şi trebuie respectată decizia Biroului Permanent Naţional al PSD de neprezentare la plen. Eu, ca preşedintele Camerei, în numele PSD, le-am explicat că din punct de vedere juridic, mai devreme sau mai târziu trebuie să facem plen indiferent dacă ne convine sau nu. Partidul îşi menţine punctul de vedere asupra numirii lui Ungureanu. Având în vedere cazurile precedente, şi la Teodor Meleşcanu, şi la Răzvan Ungureanu, în care acest aviz consultativ poate fi făcut cu dezbatere în plen sau fără dezbatere în plen. În acest moment, doar PSD, PC şi PLR şi-au anunţat nesusţinerea dmnului Ungureanu, dintr-un principiu tradiţional, pe care l-am păstrat din USLNu am primit niciun repreoş că am cerut în Biroul Permanent asupra procedurii. Vom sta în bancă, dar nu vom vota. Liberalii trebuie să îşi asigure cvorumul. Asta înseamnă că dam un semnal aupra persoanei lui Mihai Răzvan Ungureanu. Avizul Comisie SIE este un consultativ, Plenul este suveran. Dar alte comentarii, nu putem facem. Însă, avem precedentul lui Teodor Meleşcanu. Plenul decide.”

CITEŞTE ŞI  Mâine, la ora 17:00, Plen pentru votarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE

***

PSD a decis, în unanimitate, să nu participe la şedinţa de plen a Parlamentului în care se votează nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, a anunţat Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD. Şedinţa grupurilor PSD a fost tensionată, unii parlamentari reproşându-i preşedintelui Camerei Valeriu Zgonea că a permis convocarea plenului reunit.

Plenul reunit al Parlamentului urmează să se întrunească marţi, de la ora 17.00, pentru votul de desemnare a senatorului PNL Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe, scrie Mediafax.

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă