14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăTechPSD va vota legea bugetului pentru 2016

PSD va vota legea bugetului pentru 2016

Legea bugetului pentru 2016 va fi votată de PSD, a anunţat, luni, deputatul social-democrat Viorel Ştefan, în cadrul dezbaterilor din Parlament, informează Mediafax.

Mai mult, el a subliniat că votarea bugetului reprezintă “al doilea vot de încredere” pe care PSD îl dă Cabinetului Cioloş.

Cu toate acestea, Viorel Ştefan a afirmat că o eventuală cădere a bugetului de stat în Parlament ar echivala cu o moţiune de cenzură, ceea ce PSD, “în acest context”, nu îşi doreşte. Totodată, potrivit deputatului, există elemente din buget unde sunt probleme, mai ales pentru domenii cheie.

“Vestea mai puţin bună este că, prin definiţie bugetul, este tot timpul mai puţin decât ar trebui. Poate ni se trage de la traducerea termenului franţuzesc, care înseamnă <<pungă mică>> (bougette – n.r.)”, a spus deputatul.

Viorel Ştefan a lansat şi un avertisment la adresa membrilor Cabinetului, atrăgându-le atenţia să fie responsabili, întrucât “un guvern neasumat politic nu va ajunge niciodată în faţa cetăţenilor să-i privească în ochi, să spună ce au făcut bine sau rău”. În schimb, cei care vor trebui să dea explicaţii cetăţenilor sunt politicienii. 

“Întrebarea noastră este cum stăm cu responsabilitatea. , a spus social-democratul.

În acest context, deputatul PSD a afirmat că nu există “garanţii” în acest moment că acest Guvern va fi responsabil şi de aceea, în cursul anului 2016, Parlamentul va trebui să-şi exercite “fără rabat” drepturile de control asupra Cabinetului, inclusiv prin moţiuni simple, moţiuni de cenzură sau comisii de anchetă, dacă va fi cazul.

Cele mai citite

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă