6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechPSD vrea mărirea cu 10 % a salariilor bugetarilor

PSD vrea mărirea cu 10 % a salariilor bugetarilor

Social-democrații au depus un amendament în comisiile reunite de muncă din Camera Deputaților, în care cere creșterea cu  10 % a salariilor tututor bugetarilor de la 1 decembrie 2015. Amendamentul a fost votat de coaliția PSD-UNPR-ALDE și ca intrat la vot, miercuri, în Camera Deputaților, care este for decizional. 

Deputatul PSD Adrian Solomon, autorul amendamentului a declarat pentru Hotnews că amendamentul a fost depus deoarece nu este suficient timă pentru adoptarea legii salarizării unitare care ar fi prevăzut această creștere de salariu. Mai mult, deputatul a arătat că impactul bugetar al acestei măsuri este de 1,5-1,8 milioane de lei. Solomon a explicat că și ministerul de Finanțe este de acord cu acest amendament. 

PNL s-a abținut de la votul cu creșterea cu 10 % a salariilor bugetarilor, deoarece au considerat că inițiatorii nu au venit cu niciun argument care să arate că creșterea este sustenabilă. 

”Am avut în vedere că la acest moment ţara are doar un guvern interimar, că nu avem încă un proiect de buget pe 2016 trimis în Parlament, că nu avem o lege a salarizării unitare şi niciun acord cu instituţiile financiare internaţionale” a precizat deputatul Claudia Boghicevici (PNL), membru în comisia de muncă. 

Potrivit calculelor prezentate de Claudia Boghicevici, impactul asupra bugetului dacă se aplică această creştere de 10% va fi de 2,2 miliarde de lei în 2016.  Astfel, dacă adăugăm această mărire, creşterilor de salarii deja aprobate în sistemul sanitar şi în educaţie, ar duce la o creştere a deficitului bugetului de stat de 0,7% din PIB.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă