10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăTechRadu Stroe: Congresul PNL, o punere în scenă a unei piese de...

Radu Stroe: Congresul PNL, o punere în scenă a unei piese de prost gust

Deputatul Radu Stroe a declarat că cel mai recent Congres al PNL reprezintă o pată neagră pentru istoria de 139 de ani a partidului, deoarece actualii lideri PNL au renunțat la tradiția liberală și la valorile liberalismului. 

La Congresul PNL am asistat la o punere în scenă a unei piese de prost gust, la finalul căreia rezultatul a fost cel deja prestabilit și care a consfințit trădarea electoratului liberal și a partenerilor din ALDE. Deși ar fi trebuit să asistăm în PNL la o analiză lucidă a rezultatelor din ultima perioadă, prin care să se decodifice mesajul pe care electoratul l-a dat, cei aleși la conducerea partidului au decis să meargă până la capăt cu dezertarea de la liberalism și să continue un proiect de fuziune care vine în ajutorul pedeliștilor cu probleme de imagine”, a spus Radu Stroe.

Fostul liberal a precizat că politica liderilor PNL de a pune interesele personale pe primul loc indică faptul că nu au învățat nimic din sancțiunea primită din partea electoratului la alegerile europarlamentare.

Radu Stroe a mai spus că observă cu amărăciune cum cei din conducerea PNL cedează în fața șiretlicurilor apropiaților lui Traian Băsescu prin care încearcă să dezmembreze partidul și să îl subjuge. Dacă bați palma cu Boc, cu Macovei sau cu Blaga, automat că bați palma cu Băsescu”.

Deputatul a subliniat că ”liberalismul din România are nevoie de o revigorare pentru a exista pe mai departe în România. Este nevoie ca flacăra liberalismului să continue să fie menținută în România de cei care încă mai cred în valorile și principiile liberale. De aceea, noua formațiune pe care Călin Popescu-Tăriceanu o va înființa va întruchipa întru totul liberalismul”.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă