15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechRaluca Turcan, PNL: ”După ce criticăm PSD trebuie să şi punem ceva...

Raluca Turcan, PNL: ”După ce criticăm PSD trebuie să şi punem ceva pe masă. Nu putem sta doar cu lupta împotriva justiţiei, sau în braţe cu Dacian Cioloş sau cu cine ştie ce alt personaj providenţial”

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că preşedintele Klaus Iohannis nu poate să vină să facă treaba PNL, nici Dacian Cioloş sau alt ”personaj providenţial”, ci liberalii trebuie să prezinte strategii clare pentru a atrage oameni care structural sunt compatibili cu formaţiunea.

Raluca Turcan a participat la Comitetul judeţean de coordonare al PNL Iaşi, ea afirmând că reacţiile critice la adresa PSD nu sunt suficiente, ci partidul trebuie să vină cu strategii clare şi cu un set de valori care să atragă alegătorii.

”După ce criticăm PSD trebuie să şi punem ceva pe masă. Nu putem sta doar cu lupta împotriva justiţiei, sau în braţe cu Dacian Cioloş sau cu cine ştie ce alt personaj providenţial. Nici Klaus Iohannis nu poate să vină să ne facă treaba nouă celor din PNL. Nu ne face politicile PNL. El are un program de ţară de urmărit şi o majoritate parlamentară care îl sapă zilnic la rădăcină. Forţa PNL trebuie să crească şi să se manifeste astfel încât să îl întărească şi pe preşedintele Klaus Iohannis. Setul nostru de valori trebuie obligatoriu să se concentreze spre mediul de afaceri, profesori, medici, oameni de cultură, societate civilă, oameni care structural sunt compatibili cu PNL", a precizat Raluca Turcan, în faţa celor 400 de delegaţi la reuniunea PNL de la Iaşi.

Ea a mai afirmat că în PNL trebuie aplicate criterii de integritate şi competenţă şi că partidul nu-şi permite să aibă acelaşi comportament ca PSD, pentru că alegătorii de dreapta taxează astfel de lucruri, având alte aşteptări decât cei ai PSD.

”Dacă eşti integru nu eşti vulnerabil. Dacă ai probleme de integritate atunci îţi apar multe vulnerabilităţi. Şi atunci, ştiu eu cine, te strânge de vulnerabilitate şi ai rămas cu politica-n braţe. Ori PNL nu-şi permite, ţinând cont de cei care se uită spre PNL, să aibă acelaşi comportament ca PSD. Ştiu că unii dintre noi spun «Da' ce, PSD-ul a fost ales cu o grămadă de corupţi în ogradă, de ce PNL nu ar putea să facă la fel?» Cei care privesc spre PNL sunt diferiţi de pesedişti. Au alte aşteptări, sunt informaţi, judecă comparativ, pun în balanţă. Reuşim să îi convingem în special în oraşe, în municipii reşedinţă de judeţ, cum e Iaşiul, dacă avem un nivel foarte ridicat al integrităţii, competenţei şi performanţei politice. Nu ne putem juca cu lucruri pe care electoratul PNL le aşteaptă de la noi", a precizat Raluca Turcan.

Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...
Ultima oră
Pe aceeași temă