13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechRăspunsul lui MRU la invitaţia lui Ponta de a sărbători trei ani...

Răspunsul lui MRU la invitaţia lui Ponta de a sărbători trei ani de când e la putere

Mihai Răzvan Ungureanu, fostul premier al României, a scris, luni dimineaţa, pe contul său de Facebook un răspuns la invitaţia premierului Victor Ponta, cel care i-a luat locul la Palatul Victoria în urma unei moţiuni de cenzură, că Partidul Social Democrat s-a bazat pe nemulțumirea românilor şi folosind minciuna a ajuns la putere. PSD marchează momentul printr-un eveniment, luni seara, la Palatul Parlamentului.

Ce i-a transmis Mihai Răzvan Ungureanu lui Ponta

"În urmă cu trei ani, ați trișat și ați câștigat. Ați mizat pe foamea de putere, ați speculat nemulțumirea românilor, ați negociat cu lașii, i-ați cumpărat pe cei mai slabi și ați câștigat marele premiu: accesul la resursele statului. Din care apoi v-ați înfruptat lacom, așa cum ați învățat în toate guvernarile din urmă.De partea cealaltă, am riscat enorm, nefiind dispus la compromisuri. Dar lecția învățată obiceiul nu mi l-a schimbat. Continuu să am obsesia decenței, a muncii îndârjite și tăcute, a cumpătării și a încrederii în viitor. Voi, de fapt, nu veți câstiga niciodată. Istoria o vor scrie românii corecți și cinstiti, muncitori și optimiști. În acele file veți fi doar note de subsol", a scris Mihai Răzvan Ungureanu pe contul său de Facebook.

Ba mai mult, la finalul mesajului Ungureanu a ţinut să le răspundă şi celor care îl "dădeau dispărut":  "Celor curioși și dornici să știe de mine le răspund astfel: n-am dispărut nicăieri. Am doar răbdare." 

Cum suna invitaţia lui Ponta

Duminică, premierul Ponta, la primele ore ale dimineţii a scris pe contul său de Facebook că luni se împlinesc de ani de la moţiunea de cenzură care a dărâmat guvernul Ungureanu şi care l-a adus pe el la Palatul Victoria.

"3 ani de la începutul sfârșitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu
În urmă cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic în istoria post-decembristă a României – guvernul unui regim abuziv și corupt a fost înlocuit, grație mecanismului democratic al moțiunii de cenzură, de o coaliție a partidelor din opoziție. A fost prima (și singura) dată când o astfel de schimbare s-a produs în România democratică – moțiuni de cenzură au mai fost votate (cazul Boc), dar schimbări de guvern au fost doar o singură dată – acum 3 ani! De aceea, îi invit pe toți parlamentarii care au votat moțiunea pe 27 aprilie 2012 să participe luni, la Palatul Parlamentului, la evenimentul „3 ani de la începutul sfârșitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu”. Evenimentul are loc de la ora 18:00, la sala I.I.C. Bratianu.
Împreună, vom reaminti ce a însemnat schimbarea cursului României din punct de vedere economic și social!
".

Răspunsul liberalilor

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă că liberalii nu vor participa la evenimentul anunţat de premier. "E limpede pentru toată lumea că nu putem participa, alături de PSD, la un asemenea eveniment. Şi motivele sunt foarte multe. OUG 55 este una dintre temele care despart agendele celor două partide. Ba, mai mult decât atât, încerc şi fac un efort să aduc aminte, de exemplu, de legea Roşiei Montana apropo de perioada USD, de rolul marginal pe care PSD-ul l-a atribuit PNL-ului în ecuaţia vechii guvernări, de poziţiile diferite pe care le avem în legătură cu justiţia în această ţară, de votul prin corespondenţă şi multe altele". 

Crin Antonescu, celălalt copreşedinte al defunctului USL, a declarat că nu va merge la evenimentul anunţat de Ponta, scrie stiripesurse.ro. Dacă răspunsul liberalilor era de aşteptat, refuzul lui Crin Antonescu de a lua parte la o asemenea aniversare se pare nu cu i-a picat bine deloc premierului Victor Ponta, susţine surse din cadrul partidului.

Reacţia lui Cătălin Predoiu la atacul lui Ponta

Cătălin Predoiu, prim-vicepresedintele PNL şi propunerea partidului pentru funcţia de premier după ce liberalii vor ajunge la putere, a reacţionat pe Facebook la invitaţia-atac a preşedintelui PSD, Victor Ponta. Predoiu a spune că premierul ar trebui să îi invite la masa pe românii cărora le-a promis un milion de locuri de muncă. Ba mai mult, Predoiu îi  sugerează lui Ponta să mute "chermeza" la Oltchim sau Arpechim.

"Pentru că nu a redus TVA la 20% din aprilie, aşa cum a miniţit o întreagă naţiune, Ponta face în schimb o chermeză la Parlament. Între timp, Teodorovici se lamentează din poziţia de ministru de finanţe, că nu înţelege de ce pe primul trimestru guvernul din care face parte nu a cheltuit 2 miliarde de lei. Îi sugerez lui Ponta să nu mai facă atâtea chermeze cu baronii şi parlamentarii PSD, ci să-i invite la masă pe cei 1 milion de oameni cărora le-a promis locuri de muncă acum trei ani şi i-a lăsat cu buza umflată. Alternativ, îl invit să-şi aniverseze cei trei ani de ghinion pentru România în curte la Oltchim sau Arpechim", a scris Predoiu pe pagina sa de Facebook.

 

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă