14.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăTechReacția Alinei Gorghiu, după interceptările din dosarul lui Vlasov

Reacția Alinei Gorghiu, după interceptările din dosarul lui Vlasov

Co-președinta PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, după ce numele ei a apărut în rechizitoriul lui Mihail Vlasov, că în acest dosar are doar calitatea de martor, conform unui comunicat remis redacției.

”Informațiile apărute în presă din rechizitoriul DNA demonstrează că nu am nicio calitate în dosarul Registrului Comerțului, alta decât aceea de martor. Cu această ocazie, propaganda PSD rămâne fără una dintre direcțiile de manipulare și dezinformare. Nu am nicio legătură cu vreo faptă imputată cuiva din acest dosar, am dat lămuriri în calitate de martor, ca unul dintre inițiatorii unui proiect legislativ”, a precizat Alina Gorghiu.

Citește și: INTERCEPTĂRI INCENDIARE: Ponta, Gorghiu, Antonescu, în dosarul lui Vlasov. ”Am discutat ieri cu premierul și cu doamna ministru. Și-mi dau Registrul”

În acest context, co-președinta PNL a apreciat că se așteaptă ca insinuările la adesa sa să continue. 

”Sunt convinsă că insinuările vor continua însă. Pentru cei care se prefac că nu înțeleg, le explic, în avans, că, în orice sistem juridic, calitatea de martor nu are nimic incriminator, chiar dimpotrivă. Nu același lucru l-aș putea spune despre cei care sunt învinuiți pentru fapte de corupție, care refuză să dea declarații și pleacă în Turcia pentru a se opera”, a mai spus Gorgiu.

Numele lui Victor Ponta, al Alinei Gorghiu și al lui Florin Iordache, dar și al lui Crin Antonescu, Mona Pivniceru și Vasile Blaga apar în rechizitoriul în care a fost trimis în judecată Mihail Vlasov, fostul președinte al Camerei de Comerț, pentru dare de mită.

Citește și: INTERCEPTĂRI în dosarul lui Vlasov. ”Ponta nu e prostănac”

După finalizarea proiectului de act normativ al Registrului Comerțului, Mihail Vlasov a depus o muncă asiduă pentru influenţarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării şi susţinerii respectivei iniţiative legislativ, se arată în rechizitoriu. În special, influenţa s-a exercitat asupra parlamentarilor  care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional (Florin Iordache, Alina Gorghiu şi Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerţ  şi Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler).

Alte nume care apar în rechizitoriu, din partea PDL, sunt: Vasile Blaga și Mircea Toader, liderul deputaților PDL.

Cele mai citite

Record la Târgul de Carte de la Torino. 222.000 de vizitatori

Târgul de Carte de la Torino pare să își asigure un loc în recordurile de prezență, cu o estimare de 222.000 de vizitatori la...

Tesla soluționează procesul de hărțuire sexuală intentat de un muncitor dintr-o fabrică

Tesla a soluționat un proces intentat de o fostă angajată a unei fabrici care susține că a fost concediată pentru că s-a plâns de...

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă